Ingezonden persbericht


Persbericht

Referentie: DC07-502

Amsterdam, 10 oktober 2007

ARCELORMITTAL KIEST BT VOOR WERELDWIJDE NETWERKDIENSTEN

Driejarig contract voor 20 miljoen euro omvat netwerkdiensten in meer dan 40 landen

BT kondigt aan dat het een contract heeft getekend met ArcelorMittal, het grootste staalbedrijf ter wereld. Dit driejarige contract, ter waarde van 20 miljoen euro, omvat de levering van WAN-diensten (Wide Area Network) op meer dan 700 locaties in 40 landen in West- en Oost-Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Dit is de eerste grote stap in de IT-consolidatie en standaardiseringstrategie van ArcelorMittal die in gang werd gezet na de fusie van Arcelor en Mittal aan het eind van 2006.

Dit contract geeft BT het eerste en laatste recht om een nieuwe locatie aan het netwerk toe te voegen. Tevens maakt dit contract de weg vrij naar verdere samenwerking tussen BT en ArcelorMittal voor andere IT- en netwerkdiensten, zoals hosted IP-telefonie en LAN-diensten (Local Area Network).

Een robuust IP-netwerk verbindt de vestigingen van ArcelorMittal over de hele wereld en voorziet het bedrijf van het fundament om huidige en toekomstige wereldwijde informatiesystemen te beheren. Deze systemen zorgen ervoor dat ArcelorMittal zijn productiecapaciteit kan optimaliseren, bijvoorbeeld door het efficiënter verplaatsen van werkorders naar een fabriek ergens anders in de wereld. Het IP-netwerk maakt ook andere ontwikkelingen mogelijk, zoals HR-informatiesystemen die vanuit Shared Services Centra over de hele wereld worden bestuurd.

BT zorgt al voor Arcelor's internationale backbone en netwerk. "Onze beslissing was niet alleen gebaseerd op BT's hoge serviceniveaus. Investeringen in onze IT-infrastructuur zijn strategisch voor onze bedrijfsvoering. Ze zorgen voor flexibiliteit en ze verbeteren de kwaliteit zo kostenefficiënt mogelijk. BT is een technologiepartner die net een stap verder gaat en met nieuwe manieren komt om onze bestaande infrastructuur zo goed mogelijk te gebruiken", aldus Patrick Vandenberghe, VP informatietechnologie, Group IT ArcelorMittal.

Michel De Coster, CEO BT Benelux, voegt hieraan toe: "We zijn verheugd dat ArcelorMittal BT heeft gekozen als wereldwijde partner voor WAN-diensten. We zijn in staat een slimme oplossing te bieden die zorgt voor hoge flexibiliteit om van bandbreedte of service level (QoS) te veranderen. Hiermee kan snel worden ingespeeld op veranderende eisen vanuit de organisatie of applicaties. Dit onderscheidde ons duidelijk van de concurrentie."

Het contract beslaat WAN-diensten, zoals MPLS (Multi-Protocol Label Switching), VSAT (Very Small Aperture Terminal), xDSL (Digital Subscriber Line) en IPsec, een reeks protocollen voor de beveiliging van IP-communicatie.

OVER BT

BT is een van 's werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen en -diensten en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de levering van IT- en netwerkdiensten, lokale, nationale en internationale telecommunicatiediensten, hoogwaardige producten en diensten op het gebied van breedband en internet, als ook convergente vast/mobiele producten en diensten. BT is actief met vier divisies: BT Global Services, Openreach, BT Retail en BT Wholesale.

In het boekjaar 2006-'07, dat eindigde op 31 maart 2007, behaalde BT Group een omzet van 20.223 miljoen Britse pond. De winst voor belastingen bedroeg 2.484 miljoen Britse pond. British Telecommunications plc (BT) is een volledige dochteronderneming van BT Group waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group plc zijn verzameld. BT Group plc is genoteerd aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek voor meer informatie over BT: http://www.bt.com/aboutbt.

Beeldmateriaal van BT is te downloaden op: http://imagelibrary.btplc.com.

OVER ARCELORMITTAL

ArcelorMittal is 's werelds grootste staalbedrijf met 320.000 medewerkers in meer dan 60 landen. Het bedrijf is een samensmelting van de twee grootste staalbedrijven ter wereld, Arcelor en Mittal Steel.

ArcelorMittal is de leider in alle belangrijke wereldwijde markten, waaronder automotive, bouw, huishoudapparatuur en verpakking, met zowel leidende R&D en technologie, als ook aanzienlijke voorraden ruw materiaal en uitstekende distributienetwerken. Een aanwezigheid in 27 Europese, Aziatische, Afrikaanse en Amerikaanse landen geeft het bedrijf toegang tot alle belangrijke staalmarkten, van opkomende tot volwassen markten. Een positie die het bedrijf wil ontwikkelen in de groeiende Chinese en Indiase markten.

De belangrijkste pro forma resultaten van 2006 laten een gecombineerde omzet van 88,6 miljard USD zien, met een ruwe staalproductie van 118 miljoen ton, wat ongeveer 10 procent van de wereldwijde ruwe staalproductie is.

ArcelorMittal staat genoteerd aan de beurzen van New York (MT), Amsterdam (MT), Parijs (MTP), Brussel (MTBL), Luxemburg (MT) en aan de Spaanse stock exchanges van Barcelona, Bilbao, Madrid (MTS) en Valencia.

# # #

Perscontact:

BT

Dennis Doodeman

PR & Corporate Relations Manager, BT Benelux

Tel: +31 (0)88 212 51 94

Mailto:dennis.doodeman@bt.com

Edelman (Nederland)

Nina Breuning

Tel: +31 (0)20 301 09 80

Mailto:nina.breuning@edelman.com