Ingezonden persbericht


Persbericht

Banken beter voorbereid op nieuwe regelgeving en modernisering dankzij Unisys' nieuwste oplossingen voor open betalingsplatform

Oplossingen voor een flexibele, open omgeving met het oog op technologische veranderingen en aankomende pan-Europese regelgeving

Schiphol-Rijk, 10 oktober 2007 - Unisys Corporation (NYSE: UIS) heeft vandaag de nieuwste oplossingen voor zijn open betalingsplatform aangekondigd waarmee financiële instellingen zich beter kunnen voorbereiden op de talloze veranderingen die de wereldwijde betalingssector te wachten staan.

De nieuwe oplossingen van Unisys zijn gericht op de noodzakelijke veranderingen voor debet- en credittransacties als gevolg van de Single European Payments Area (SEPA), een ingrijpend geheel van regels waarmee de Europese bankwereld wordt geconfronteerd.

Unisys heeft zijn partnerschap met Clear2Pay uitgebreid om aanvullende oplossingen te bieden die gebruikmaken van Clear2Pay's flexibele SOA-functionaliteit (Service Oriented Architecture, SOA) in combinatie met het Unisys-platform. De nieuwe oplossingssuite is gericht op de SEPA-regels en de deadlines voor automatische debet- en creditovermakingen en omvat bovendien een component voor Electronic Bill Presentment and Payment (EBPP), het elektronisch aanbieden en betalen van facturen.

Daarnaast werkt Unisys momenteel samen met Sterci om zijn Stelink-berichtenplatform te introduceren, een oplossing waarmee banken verouderende financiële berichtensystemen kunnen moderniseren en kunnen voldoen aan nieuwe regels van mondiale standaardbepalers, zoals de Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT) en de International Organization for Standardization (ISO).

Unisys en Sterci introduceren Stelink gezamenlijk als een vervangende oplossing voor het moderniseren van verouderende SWIFT-berichtensystemen en om te voldoen aan nieuwe volume- en SWIFT-eisen met betrekking tot FileAct- en InterAct XML ISO20022-verwerking. Unisys integreert Sterci's Stelink-oplossing met zijn eigen open betalingsplatform voor verwerking van betalingen in een SOA-omgeving en biedt daarmee een best-in-class oplossing voor grote aantallen betalingen en berichten. De oplossing is het resultaat van de meer dan 25 jaar ervaring die de beide producenten hebben met het aanbieden van uiterst krachtige oplossingen voor SWIFTNet-berichten.

"Of het nu gaat om SEPA, SWIFT, EBPP of een andere uitdaging in de branche, het enige constante in het huidige betalingsverkeer is misschien wel verandering," zegt Curt Girod, President Global Financial Services van Unisys. "Als wereldleider op het gebied van strategische end-to-end betalingsoplossingen stelt Unisys financiële instellingen in staat snel te reageren op veranderingen en hun bedrijfsactiviteiten beter te beheren. Uitgaande van het betalingsverkeer in de hele onderneming biedt Unisys een flexibele, beter geïntegreerde routekaart voor de toekomst, met nieuwe en innovatieve strategieën waarmee banken beter zijn opgewassen tegen het zich voortdurend ontwikkelende betalingsverkeer."

Modelleringstools en diensten voor betalingsstrategie Om banken te ondersteunen bij het bepalen van hun betalingsmoderniseringsstrategie hanteert Unisys modellerings- en bedrijfsinformatietools. Dankzij de blauwdrukmodellen voor bedrijven en Unisys' expertise op het gebied van betalingsadvisering krijgen banken meer inzicht in de mogelijke gevolgen van SEPA, SWIFT-modernisering en andere kwesties, zodat ze zich beter kunnen voorbereiden op de complexiteit van deze veranderingen. Unisys ondersteunt banken bij het verkleinen van het risico, het documenteren van gestructureerde bedrijfsbehoeften, het bepalen van een stappenplan en het beheren van lopende moderniseringsprojecten.

Het open betalingsplatform van Unisys maakt deel uit van een reeks van oplossingen waarmee banken flexibel hun activiteiten kunnen omvormen, stapsgewijs legacy betalingssystemen kunnen moderniseren en nieuwe producten kunnen creëren. Tegelijkertijd worden daarbij de ICT-complexiteit en de totale onderhoudskosten teruggedrongen. Unisys biedt ook op SOA gebaseerde externe registratieapparaten, een gemeenschappelijke webgebaseerde verwerkingsomgeving, enterpriseservers en business process outsourcing-diensten (BPO) voor imaging, chequeverwerking en e-payments.

Verder heeft Unisys de activiteiten van zijn Europese Payments BPO Utility uitgebreid, zodat banken op een kosteneffectieve manier aan de SEPA-eisen kunnen voldoen wat betreft Secure Mandate Management en aanverwante betalingskwesties in de eurozone.

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in ICT-diensten en -oplossingen. We bieden consulting, systeemintegratie, outsourcing, ICT-infrastructuren en servertechnologie. We zijn erin gespecialiseerd om klanten te helpen om informatie zo te gebruiken dat bedrijfsactiviteiten efficiënt en veilig zijn zodat bedrijfsdoelstellingen gerealiseerd kunnen worden. Onze consultants en specialisten helpen klanten om hun uitdagingen beter te begrijpen en meer visibiliteit te bieden in de bedrijfskritische verbanden tussen de verschillende activiteiten. Bezoek voor meer informatie www.unisys.nl. ###

Unisys is een geregistreerd handelsmerk van Unisys Corporation. Alle andere merken en producten waar hierin naar verwezen wordt, zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.