Ingezonden persbericht


Persbericht Radio 2 - 10 oktober 2007

Radio 2-luisteraars huilen het meest bij Marco Borsato

Marco Borsato en het nummer 'Papa' van Stef Bos roepen bij de luisteraars van Radio 2 de meeste tranen op. Dit blijkt uit het onderzoek dat medewerkers van de Universiteit van Tilburg hielden onder luisteraars van Radio 2. Het betrof hier een systematisch onderzoek naar de relatie tussen muziek en emotie.

Op de vraag bij welke artiest de ondervraagde het laatst gehuild heeft werd het meest Marco Borsato genoemd. Als tweede eindigde Stef Bos en als derde U2. Wanneer gevraagd werd bij welk liedje men het laatst huilde werd 'Papa' van Stef Bos het meest ingevuld. 'Avond' van Boudewijn de Groot en 'Geen kind meer' van Karin Bloemen eindigden op respectievelijk de tweede en derde plaats.

Onderzoeker Ad Vingerhoets vond het opvallend dat vooral de relatie met de ouders (Stef Bos op 1 en Karin Bloemen op 3) voor tranen zorgde. Dit meer dan verbroken romantische relaties.

Het onderzoek vond plaats in december 2006. Via de drukbezochte site van de Radio 2 Top 2000 werden luisteraars opgeroepen de vragenlijst in te vullen. De onderzoekers ontvingen ruim 3000 bruikbare enquêtes.

De belangrijkste onderzoeksresultaten worden bekend gemaakt op 24 oktober tijdens het symposium 'Music, emotion and well-being' op de Universiteit van Tilburg.

Laatst gehuild bij artiest:


1. Marco Borsato


2. Stef Bos


3. U2


4. Boudewijn de Groot


5. Queen


6. Bløf


7. Andre Hazes


8. Pink Floyd


9. Robert Long


10. Elvis Presley

Laatst gehuild bij nummer:


1. Papa - Stef Bos


2. Avond - Boudewijn de Groot


3. Geen kind meer - Karin Bloemen


4. Hurt - Timi Yuro


5. Afscheid nemen bestaat niet - Marco Borsato


6. Voor haar - Frans Halsema


7. Love of my live - Queen


8. Tears in heaven - Eric Clapton


9. De vlieger - André Hazes


10. Ave Maria

Voor meer informatie

Radio 2 Communicatie, Noëlle Beyne t: 035 677 4167 / 06 51809133; e: noelle.beyne@omroep.nl