Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwe, betaalbare LG Super Multi-drives ondersteunen HD DVD èn Blu-ray Snelheid, gebruiksgemak en baanbrekende technologie in voordelige LG-drives

Almere, 10 oktober 2007 - Ook op het gebied van opslagdrives staan de ontwikkelingen niet stil. High-Definition DVD (HD DVD) en Blu-ray zijn twee van de nieuwste technologieën die met elkaar strijden om dé standaard te worden. LG Electronics introduceert nieuwe versies van zijn Super Multi-drives voor optische opslag, die beide technologieën ondersteunen. De gebruiker is met deze voordelige drives klaar voor de digitale toekomst, zonder een keuze te hoeven maken. De GGW-H20N/L en de GGC-H20N/L zijn de opvolgers van de bestaande BD & HD DVD dual format drive (GGW-H10N) van LG. Met deze nieuwe drives biedt LG gebruikers de vrijheid en flexibiliteit om direct te profiteren van de meest innovatieve technologie op de markt. Dit alles tegen een sterk lagere prijs. Het bedrijf onderstreept hiermee zijn positie als wereldwijd marktleider op het gebied van optische opslagapparaten.

De GGW-H20N/L combineert Blu-ray-technologie met alle andere optische diskformaten, zoals HD DVD, DVD, DVD±R, DVD±RW en DVD-RAM. Gebruikers hoeven hierdoor niet na te denken over welke lege disks ze moeten aanschaffen. Ondanks het feit dat de kosten van de drives veel lager liggen dan die van hun voorganger, is de snelheid verbeterd. Zo brandt en leest de GGW-H20N/L Blu-ray met een snelheid van 6x en leest de drive HD met een snelheid van 3x. De GGC-H20N/L leest 6x Blu-ray en 3x HD. Daarnaast branden beide modellen DVD±R met een snelheid van 16x.

De belangrijkste technologieën die LG toepast in zijn Super Multi-producten, zijn Optical Pickup die write/playback van Blu-ray ondersteunt, HD DVD-playback en DVD/CD-playback. Dit zijn allemaal eigen technologieën van LG. Optical Pickup is overigens het eerste systeem ter wereld dat zowel Blu-ray als HD DVD ondersteunt. Van beide typen is er ook een variant beschikbaar met Lightscribe-technologie: de GGW-H20L en de GGC-H20L.

De LG Super Multi-drives zijn vanaf oktober 2007 verkrijgbaar voor een adviesprijs van respectievelijk 399 euro (GGW-H20N/L) en 299 euro (GGC-H20N/L). Genoemde prijzen zijn incl. btw.

***
Over LG Electronics
LG Electronics is een van 's werelds grootste producenten van consumentenelektronica en een technologische vernieuwer op het gebied van informatie, communicatie en elektronica. 80 dochterondernemingen bieden werk aan meer dan 82.000 mensen wereldwijd. LG Electronics is 's werelds grootste producent van plasmaschermen, CDMA-handsets, airconditioners, apparatuur voor optische opslag, dvd-spelers en home cinema-systemen. LG Electronics is onderverdeeld in vier bedrijfsonderdelen: Mobile Communications, Digital Appliance, Digital Display en Digital Media. De wereldwijde omzet over 2006 bedraagt ruim 38,6 miljard dollar.