Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

ROTHSCHILD GIRAF GEBOREN IN SAFARIPARK BEEKSE BERGEN

Girafmoeder Astrid schenkt leven aan Thijs

Hilvarenbeek, woensdag 10 oktober 2007 - Safaripark Beekse Bergen is een jonge giraf rijker. Moeder Astrid is op maandagochtend bevallen van Thijs. Moeder en zoon verkeren in goede gezondheid. Naar verwachting is de jonge giraf al binnen enkele weken te zien tussen de andere Rothschild giraffen en Grévy zebra's op de savanne van het safaripark.

Op maandag 8 oktober is een Rothschild giraf geboren in Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Giraf Astrid is bevallen van Thijs, die is vernoemd naar de zoon van één van de verzorgers in het park. Zodra moeder en zoon voldoende zijn aangesterkt, zullen zij voor bezoekers zichtbaar zijn tussen de andere dieren in Safaripark Beekse Bergen. Naar verwachting kan dit enkele dagen tot weken duren. In het safaripark leven de giraffen tussen de Grévy zebra's langs de route van de wandel-, bus- en autosafari. Tijdens de herfstvakantie (20 tot en met 28 oktober) besteedt het park extra aandacht aan giraffen. Naast giraffenverhalen van rangers in de safaribussen, is er een speurtocht en zijn tekenfilmgiraffen Dip & Dap aanwezig.

Rotschild giraf

Bij giraffen is er vaak een hechte band tussen moeder en jong. Gedurende de eerste dagen na zijn geboorte blijft het jong veelal binnen tien meter afstand van zijn moeder. In de vrije natuur wordt het aantal giraffen van de Rothschild giraf geschat op 500 exemplaren. Europese dierenparken spannen zich in om dit soort van een voortbestaan te verzekeren. Op dit moment leven er in Europese dierenparken circa 250 Rothschild giraffen die in een streng management programma worden gehouden. _________________________________________________________________________________________________________



Ingezonden persbericht