Muziekkanaal Blog.nl 1 jaar: Liefhebber loopt deur plat

Nieuwe toevoegingen op komst

Een jaar geleden lanceerde Blog Online vier nieuwe blogs op het gebied van muziek. Sindsdien groeiden deze uit tot drukbezochte platforms; maandelijks bezoeken 300.000 liefhebbers één of meerdere blogs uit het muziekkanaal van Blog Online.

Blog Online koos ervoor om de muziekblogs te splitsen per genre. Zo zijn er blogs voor liefhebbers van dance, metal, latin, alternative, NLpop en videoclips. Een verstandige keuze, zo blijkt. Want Dance.blog.nl groeide uit tot een community waar de dance-liefhebber graag komt, terwijl Alternative.blog.nl weer een heel andere groep muziekliefhebbers aantrekt. Dat geldt eigenlijk voor elke muziekblog. De redactie is telkens in handen van een deskundig journalist(en) die leeft voor de bewuste muziekstroming.

De blogs hebben inmiddels flink wat aanzien onder de muziekliefhebbers en dat levert interessante informatie op. "We kunnen op elk moment van de dag zien welke berichten aanslaan en vooral waar onze bezoekers naar op zoek zijn. Daags na een groot evenement zijn dat vaak foto's en video's van bijvoorbeeld Sensation, Lowlands of een concert van Shakira", weet Herman Roggeveen, operational manager van Blog Online en redacteur van NLpop.blog.nl

"Maar dat geldt nog meer voor welke muziek populair is. We zijn razendsnel met het plaatsen van nieuwe videoclips via YouTube. Al na een week is vaak duidelijk of zo'n nummer potentie heeft in bijvoorbeeld de hitlijsten." Zo konden de redacteuren in een vroeg stadium de hits van Jeroen van der Boom, DJ Porny, Avril Lavigne en Enrique Iglesias voorspellen. Momenteel is de absolute hit-tip The Opposites met Dom, Lomp & Famous. "En door de deskundigheid van elke blogger, zitten we overal bovenop het nieuws."

Blog Online is blij met het grote succes van de muziekblogs en zal het kanaal het komende jaar verder uitbouwen. "Natuurlijk gaan we de community's die zijn ontstaan verder laten groeien. Nog elke maand neemt het bezoek aan het kanaal toe", aldus Roggeveen. Binnenkort wordt er een nieuwe stroming aan het netwerk toegevoegd: Hiphop.blog.nl. "Daar verwachten we veel van, kijk maar naar de populariteit van FunX." Daarnaast komt NLpop eind oktober met een 8-delige serie: 'Een hit scoren doe je zo!' De muziekblogs van Blog Online: Alternative.blog.nl; Dance.blog.nl; Latin.blog.nl; Metal.blog.nl; NLpop.blog.nl en Videoclips.blog.nl

Noot voor de redactie,