Ingezonden persbericht


Silestone Life!-kleuren zorgen voor vuurwerk in huis

De helderste tinten versterken de modernste inrichtingen

Deurne, 10 oktober 2007 - Silestone by Cosentino is er in vijf nieuwe, sprekende kleuren die zelfs de strakste vormgeving versterken. Cosentino gebruikte Marmomacc, de grootste natuursteenbeurs ter wereld, als podium voor de introductie van de nieuwe Silestone Life!-kleurenreeks. Vanaf begin 2008, zorgen de Life!-kleuren voor vuurwerk in huis!

Cosentino is wereldmarktleider in hoogwaardige Silestone-kwartsoppervlakken. Het materiaal wordt in platen geperst uit 93 procent natuurlijk kwarts met polymeren en toevoegingen, zoals bacterie- en schimmeldodend Microban, maar vooral ook: pigmenten!

Wie houdt van eigentijds en vernieuwend, van strakke vormgeving en geometrisch lijnenspel, van stevige prikkels en krachtige indrukken, die houdt van de nieuwe Silestone by Cosentino Life!-kleuren. De Life!-kleuren houden stand in scherp design en versterken dat. Silestone Life! is er in de kleuren: Azure Enjoy, Yellow Dream, Green Fun, Orange Cool en Red Vital.

Over de Cosentino groep
Cosentino groep is een wereldwijd opererend Spaans familiebedrijf dat zich toelegt op het ontwerpen, produceren en verspreiden van architectonische en decoratieve natuursteenwerken. Cosentino bouwt sterke merken rond toonaangevende producten voor vernieuwende toepassingen in de particuliere woonomgeving en openbare gebouwen. De speerpunten van het Cosentino beleid zijn: een goed ontwerp, vernieuwing en duurzame omgang met de leefomgeving.

Cosentino is vertegenwoordigd in tachtig landen, en exploiteert zes fabrieken, veertien steengroeven en negentien werkplaatsen met 2059 medewerkers. Het Spaanse hoofdkantoor staat in Macael, Andelusië. Cosentino wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Cosentino Northwest Europe, in Deurne. De overige zeven internationale dochtermaatschappijen zijn Cosentino USA, Latina Vìtoria, Cosentino UK, Cosentino Suddeutschland, Cosentino Scandinavia, Cosentino Portugal en Cosentino Italia. In 2006 was 64 procent van de productie bestemd voor export buiten Spanje.

Met Silestone is Cosentino wereldmarktleider in kwartsoppervlakken. Silestone bevat bacterie- en schimmeldodend Microban. Mede hierdoor is Silestone voedselveilig verklaard door het NSF, dat Silestone bestempelt als veilig in combinatie met elke soort voedsel. Het Greenguard-certificaat betekent dat Silestone de luchtkwaliteit binnenshuis niet schaadt.