Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Lisse, oktober 2007

Swets neemt ScholarlyStats over van MPS Technologies

Swets versterkt zijn uitgebreide productlijn met de overname van het onderscheiden ScholarlyStats, een ontwikkeling die past binnen het streven van Swets naar de ultieme dienstenportfolio voor bibliotheken wereldwijd. Swets is verheugd bekend te kunnen maken dat het de exclusieve rechten op ScholarlyStats heeft gekocht van MPS Technologies (MPST). MPST blijft namens Swets verantwoordelijk voor de exploitatie van ScholarlyStats en de ontwikkeling van de dienstverlening, zodat de continuïteit voor bestaande klanten gewaarborgd is.

Wat is ScholarlyStats?
ScholarlyStats is een geavanceerd internetportaal dat het verzamelen, consolideren en analyseren van gebruikersstatistieken voor elektronische publicaties uit verschillende bronnen vereenvoudigt. Gebruikersrapporten worden aangeleverd in COUNTER-compliant format en kunnen door bibliotheken eenvoudig worden bekeken en gedownload via één intuïtieve interface, zodat het personeel tijd overhoudt voor andere taken, en de besluitvorming over collecties gebaseerd kan worden op betrouwbaarder informatie.

Geschiedenis
MPST startte in 2005 met ScholarlyStats en sindsdien heeft het product in snel tempo de wereld veroverd. Bij de International Information Industry Awards van 2006 werd ScholarlyStats onderscheiden als Library Product of the Year. Sinds de start van een nauwe samenwerking met MPST als mondiale verkooppartner begin 2006, heeft Swets een leidende positie binnen het segment veroverd, en laten zien sterk te zijn in het op de markt brengen van nieuwe technologieën. Swets is verheugd dit product op te kunnen nemen in zijn bestaande uitgebreide portfolio, en is enthousiast over het nog onbenutte potentieel ervan.

Samenwerking MPST en Swets
Ravi Singh, CEO van MPST, zegt over de samenwerking:"ScholarlyStats heeft enorm veel waardering geoogst binnen de industrie en deze samenwerking heeft voor zowel nieuwe als bestaande klanten een toegevoegde waarde. MPST blijft alle technologische dienstverlening voor ScholarlyStats verzorgen. Wij hebben er vertrouwen in dat het wereldwijde verkoopteam van Swets in combinatie met de expertise van MPST op het gebied van productontwikkeling ScholarlyStats naar een hoger plan zal tillen."

"Bij Swets zijn we ervan overtuigd dat gebruikersstatistieken een strategisch en onmisbaar onderdeel vormen van het acquisitieproces voor bibliotheken," aldus Arie Jongejan, CEO van Swets. "Onze succesvolle samenwerking op verkoopgebied met MPST heeft voor ons de onmiskenbare waarde van ScholarlyStats bewezen. Door dit product aan onze portfolio toe te voegen, kunnen we de waarde van ons productaanbod voor de klant aanzienlijk vergroten."

Hoewel Swets het product heeft gekocht, blijft voor bestaande klanten en zakelijke partners van MPST 'alles bij het oude'. Swets besteedt het werk uit aan partner MPST, dat de gebruikersstatistieken blijft verzamelen en verwerken. De toegang tot en het gebruik van ScholarlyStats blijft voor klanten gewoon via hetzelfde portaal, www.scholarlystats.com, verlopen en de statistieken worden in hetzelfde format als voorheen aangeleverd.

Swets en MPST kijken ernaar uit samen verder te bouwen aan het succes van ScholarlyStats en verheugen zich erop samen aan een nog beter product te werken. Arie Jongejan voegt eraan toe, "Door één eenvoudig te gebruiken omgeving te ontwikkelen waarin holding-informatie, prijsinformatie en gebruikersstatistieken beschikbaar zijn, kunnen we bibliotheken het ultieme keuzehulpmiddel bieden, zodat ze beter geïnformeerde keuzes kunnen maken en het beste uit hun collectie kunnen halen."

Over MPS Technologies
MPST levert uiteenlopende technologiegestuurde producten en diensten ter ondersteuning van met name de informatie-industrie. Diensten die het bedrijf aanbiedt, zijn onder meer BookStore - het e-Bookplatform, ContentStore dat content van publicaties en databases levert, en PublisherStats dat een analyse van gebruikersstatistieken voor uitgevers biedt. MPST is een bedrijf van Macmillan India, en is onderdeel van de Macmillan groep, met vestigingen in Londen, Boston, New York, Basingstoke, Hamburg en Delhi. www.mpstechnologies.com

Over Swets
Swets is wereldwijd toonaangevend op het gebied van abonnementsdiensten. Met meer dan 100 jaar ervaring bieden wij zowel klanten als uitgevers een optimaal rendement in tijd en geld in de complexe informatiemarkt van vandaag. Met klanten in ruim 160 landen en meer dan 20 kantoren over de gehele wereld is Swets een echte long-tail dienstverlener van formaat die het meest uitgebreide en geavanceerde e-commerce platform biedt dat momenteel op dit terrein beschikbaar is. Swets werd genoemd in E-Content Magazine als een van de "100 belangrijkste bedrijven op het gebied van Digital Content" van de afgelopen twee jaar, en stond in 2006 op de 95ste plaats in de "Top 500 van Nederlandse bedrijven" van FEM Business. Wij zijn het enige bedrijf op het gebied van abonnementdiensten dat wereldwijd gecertificeerd is volgens de ISO 9001:2000-normering, hetgeen getuigt van onze stringente werkwijze en op de klant gerichte procedures.