Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 10 oktober 2007

Persbericht
Uitgifte bedrijfsterrein aan de Hoge Akkers in Ruinerwold

Op korte termijn wordt in de vervolgfase van het bestemmingsplan "Hoge Akkers" gestart met de uitgifte van het bedrijfsterrein. Het terrein dat voor uitgifte in aanmerking komt, is in totaliteit circa 7.300 m² groot en is gelegen nabij de entree aan de zuidzijde van het plangebied (in de bocht Westerweiden). Het bedrijfsterrein "Hoge Akkers" is bedoeld voor kleinschalige bedrijvigheid met een lokaal karakter en alleen voor bedrijfscategorieën met een beperkte milieuhinder.

De kavelprijs bedraagt E 55,00 per m². In situaties waar ook een bedrijfswoning wordt opgericht, dan dient daarvoor E 27.500,00 te worden bijbetaald. Vermelde prijzen zijn exclusief BTW en gebaseerd op prijspeil 2007.

Omdat het gaat om afronding van dit deel van het terrein moet uit oogpunt van goede verkaveling een juiste afstemming plaatsvinden tussen de wensen van ondernemers en de aanwezige grond. Om die redenen wordt de verkavelingtekening in overleg met de aspirant kopers definitief opgesteld respectievelijk vastgesteld. Vanwege de situering, diepte enzovoort zullen de kavels royaal van afmetingen zijn.

Een belangrijk uitgangspunt is om met de vestiging van nieuwe bedrijven te streven naar een (meer) aantrekkelijke en hoogwaardige omgevingskwaliteit van het bedrijfsterrein. Bij de toewijzing van de kavels wordt hiermee rekening gehouden. Uiteraard moeten de bedrijfsactiviteiten passen binnen de bestemmingsplan- en milieubepalingen.

Het plangebied is bouwrijp, maar voor afgifte van een bouwvergunning moet nog een planologische procedure (artikel 19, lid 1, Wet op de Ruimtelijke Ordening) worden doorlopen, omdat het geldende bestemmingsplan niet adequaat is.

Belangstellenden voor een bedrijfskavel kunnen een informatiebrochure afhalen bij het gemeentehuis. Door middel van het invullen van het in de brochure opgenomen inschrijfformulier kunnen belangstellenden zich bij de gemeente melden. Aanmelding staat open tot 1 november 2007, 12.00 uur. Inschrijfformulieren die later binnen komen, worden niet in behandeling genomen.

////////////////////////////////////