Gemeente Lelystad

Essaywedstrijd: Wat maakt een stad tot prachtstad

Gemeente Lelystad nodigt inwoners van de stad uit om mee te doen aan een essaywedstrijd met als thema: Wat maakt een stad tot een prachtstad? Deelnemers kunnen tot 20 augustus hun essays insturen.

Een jury o.l.v. voormalig premier Ruud Lubbers maakt op 10 oktober de winnaar bekend, die 1250 euro wint. Deelname aan de essaywedstrijd staat open voor iedereen die iets heeft met de Flevolandse provinciehoofdstad heeft.

Verrassende ideeën

De wedstrijd is een initiatief van het wetenschappelijk kennisinstituut voor grootstedelijke vraagstukken Nicis Institute. De organisatie wil met de wedstrijd nieuwe, verrassende ideeën genereren die bruikbaar zijn voor de stedelijke praktijk. De winnaar van de essaywedstrijd ontvangt een bedrag van 1.250 euro. Daarnaast draagt de auteur zijn essay voor als Nicis Grote Stedelezing 2007 op 10 oktober. Het winnende essay en dat van de nummers twee en drie worden tevens als publicatie uitgegeven.

Voorwaarden

Het essay moet een lengte hebben tussen de 2.000 en 4.000 woorden. De stelling van het essay moet prikkelend en uitdagend zijn. Het moet ingaan op de vraag Wat maakt een stad tot prachtstad vanuit één van de zes volgende themas:

Economie & innovatie
Arbeidsmarkt & onderwijs
Wonen
Bestuur
Welzijn & integratie
Veiligheid

Sluitingsdatum indiening essays is 20 augustus 2007. Indiening kan via info@nicis.nl. Meer informatie via:

* Website Nicis

---