Genomineerden De Transparant Prijs 2007

21/09/2007 16:26

.

Price Waterhouse Coopers B.V.

.

PricewaterhouseCoopers en Stichting Civil Society nodigen pers uit woensdag 10 oktober aanwezig te zijn bij de uitreiking van De Transparant Prijs 2007

De beoordelingscommissie van De Transparant Prijs 2007 heeft de namen van de genomineerde kandidaten vandaag bekendgemaakt. De Transparant Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een Nederlandse charitatieve instelling die het meest inzichtelijke en onderscheidende publieksverslag presenteert. De Transparant Prijs wordt georganiseerd door PricewaterhouseCoopers in samenwerking met Stichting Civil Society. De drie genomineerden per categorie zijn:

Categorie I - Kleine instellingen (minder dan 0,5 miljoen euro inkomsten):
Algemene Stichting Afrikaanse Projecten (A.S.A.P.), Stichting Connect International en Stichting Mama Alice

Categorie II - Middelgrote instellingen (0,5 miljoen - 2,5 miljoen euro inkomsten):
Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, Net4kids en Stichting Christelijke Mediaprojecten /3xM

Categorie III - Grote instellingen (meer dan 2,5 miljoen euro inkomsten per jaar):
CliniClowns, Het Nederlandse Rode Kruis en War Child Nederland

Categorie IV - Vermogensfondsen en overige instellingen:
Mondriaan Stichting, Oranje Fonds en Sluyterman van Loo

Op 10 oktober maakt juryvoorzitter mr. Morris Tabaksblat in aanwezigheid van besturen van tal van kleine en grote charitatieve instellingen de winnaar per categorie en de overall winnaar bekend. Tevens zal mr. Morris Tabaksblat ingaan op onder andere de ANBI regelgeving, o.a. in relatie tot de beloning van toezichthouders, en naleving van de governance richtlijnen van de code-Wijffels. Daarnaast zal Gerrit Zalm, oud-minister van Financiën, vanuit zijn ervaring ingaan op het belang van transparantie, goed bestuur en publiek onafhankelijk toezicht voor de charitatieve sector. In totaal hebben 173 instellingen dit jaar een jaarverslag ingezonden. Met name de kwaliteit van de jaarverslagen van instellingen die meerdere jaren meedoen is wederom toegenomen.

Aanmelden pers uitreiking 10 oktober
Journalisten zijn van harte welkom bij de uitreiking van de Transparant Prijs op woensdag 10 oktober van 15.00 tot 17.30 uur in Madurodam te Den Haag. U kunt zich aanmelden via Koen Jonker, persvoorlichter PricewaterhouseCoopers, tel. 020-568 5959 of e-mail: koen.jonker@nl.pwc.com. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en een routebeschrijving.

http://www.transparantprijs.nl