Groep Colruyt

10/10/2007

50 % meer kandidaten na 1 jaar Colruyt Jobmarkt in Antwerpen

In oktober 2006 opende de selectiedienst van de Groep Colruyt officieel de Colruyt Jobmarkt in Antwerpen, een permanent regionaal wervingskantoor, met als doel het groot aantal vacatures in de regio Antwerpen sneller en beter in te vullen. Na een jaar kunnen we uitpakken met zeer goede resultaten (de onderstaande resultaten hebben betrekking op de functies in de hele Groep Colruyt in de regio Antwerpen; dus naast Colruyt, ook DreamLand, OKay en Spar Express en enkele algemene functies).

Zeer goede resultaten na 1 jaar Colruyt Jobmarkt

Omdat we de indruk hadden dat potentiële werknemers in de regio Antwerpen de weg niet vonden naar Colruyt, hebben we besloten om Colruyt tot bij hen te brengen. Een wervingskantoor, de Colruyt Jobmarkt, leek ons hiervoor het ideale middel: deze is immers voor iedereen toegankelijk (kandidaten kunnen er gewoon binnen en buiten wandelen) en elke kandidaat wordt er persoonlijk ontvangen door onze medewerker aan het onthaal. De hele selectieprocedure vindt plaats in de Jobmarkt. Sollicitanten uit de regio Antwerpen moeten dus niet meer naar Halle om te solliciteren. Daardoor is het contact met de sollicitanten persoonlijker en verloopt de aanwerving veel sneller: op minder dan 2 weken tijd is de hele sollicitatieprocedure achter de rug en kan de kandidaat aan de slag. Naast de kandidaten die spontaan de Jobmarkt binnenstappen, valt het op dat er nu ook veel meer potentiële werknemers zijn die hun cv opsturen of het online sollicitatieformulier op de website invullen. De Jobmarkt werkt dus duidelijk drempelverlagend.

* Sinds de oprichting van de Jobmarkt zijn er meer actieve werkzoekenden aangenomen. Dit zijn kandidaten die bewust kiezen voor een job bij de Groep Colruyt, wat de slaagkans van de sollicitatie doet stijgen. Bovendien blijven die 'bewuste' sollicitanten over het algemeen langer bij ons werken en zijn ze vaak geïnteresseerd om door te groeien in de winkel of binnen de firma.


* Tussen juli 2006 en juli 2007 hebben zich een 1.000-tal kandidaten aangemeld in de Jobmarkt (waarvan 30 à 40 % spontaan). In vergelijking met het aantal kandidaten in de regio Antwerpen het jaar ervoor (ongeveer 650) is dat een stijging van ongeveer 50 %.


* Tussen juli 2006 en juli 2007 zijn er 258 vacatures ingevuld. In vergelijking met het jaar ervoor (171 aanwervingen) is dat een stijging met 1/3.


* 70 % van de aanwervingen was voor de Colruyt-winkels, de overige aanwervingen voor dochterondernemingen DreamLand, Spar Express en OKay en voor enkele algemene functies.

Colruyt en de provincie Antwerpen: een goede samenwerking

De selectieverantwoordelijken in de Jobmarkt zijn zeer goed op de hoogte van de tewerkstellingsprojecten (o.a..VDAB, TIVO, Werken en leren, enz.) in Antwerpen en nemen zelf ook heel actief deel aan het Antwerpse tewerkstellingsbeleid.
Die goede samenwerking heeft voordelen voor beide partijen: enerzijds helpen we Antwerpenaren snel aan een job en anderzijds stelt de Jobmarkt ons in staat om de beste kandidaten te rekruteren en ons imago als werkgever in de Antwerpse regio verder op te bouwen en te verbeteren.

Ook in de toekomst blijven we regionaal aanwerven

Omdat het aantal sollicitaties sterk gestegen is, is er sinds kort een tweede selectieverantwoordelijke fulltime aangenomen in de Jobmarkt. Ook in andere regio's werven we regionaal aan zodat sollicitanten niet naar Halle moeten komen om te solliciteren: we hebben regionale selectiekantoren in Deinze, Haasrode en Schaarbeek. Daar kunnen sollicitanten na afspraak terecht om testen af te leggen of op gesprek te gaan.

Meer info over de activiteiten en vacatures van de Groep Colruyt: http://www.colruyt.be en www.colruyt.be/jobs/.

Foto's jobmarkt:

Download hier het hoge resolutie beeld

Download hier het hoge resolutie beeld

Download hier het hoge resolutie beeld