Staatsloterij Recordjackpot gevallen

10/10/2007 19:45



Staatsloterij



Inwoner Alkmaar ontvangt 18,4 miljoen euro belastingvrij

Den Haag, 10 oktober 2007 - De Staatsloterij Record Jackpot is gevallen en Nederland is een multimiljonair rijker. Voor de trekking van 10 oktober bereikte de Jackpot een recordhoogte van 18,4 miljoen euro. Het was de hoogste Jackpot ooit in de loterijgeschiedenis. Het bedrag wordt belastingvrij uitgekeerd aan de gelukkige bezitter van het Staatslot met het nummer CX 096570. Het winnende Staatslot is verkocht in Alkmaar bij Techador Kuijper. De Staatsloterij is morgenochtend vanaf 11.00 uur aanwezig op het verkooppunt aan de Krebbesteeg 1 in Alkmaar om de aanwezige klanten te trakteren op taart.

Alkmaar miljoenenstad
De Alkmaarder zal wel naar Den Haag moeten af reizen om zijn winnende lot te verzilveren. De Staatsloterij verwacht dat de winnaar zich de komende dagen zal melden. Het is voor de 2e keer in 2007 dat er een miljoenenprijs in Alkmaar valt. Eerder dit jaar, bij de trekking van de Koninginnedagloterij op 30 april, viel bij Techador de Mare in Alkmaar de hoofdprijs van 1 miljoen euro. Dat bedrag werd gewonnen door 100 man die gezamenlijk speelden in het Staatsloterij Boulevardspel.

In het 281-jarig bestaan van de oudste loterij van Nederland, is nooit eerder zo'n grote Jackpot uitgekeerd. Het vorige Jackpot record van 15 miljoen euro is vorig jaar april uitgekeerd. Bij de volgende Staatsloterijtrekking, op 10 november a.s., staat de Jackpot op 5 miljoen euro.

De Staatsloterij

Iedereen die meespeelt in de Staatsloterij maakt kans om zijn dromen en wensen waar te maken. Door iedere maand weer de grootste prijzenpot van Nederland uit te keren, zorgt de royaalste loterij van Nederland ervoor dat die kans voor iedereen bereikbaar wordt. De Staatsloterij is dé prijzenloterij van Nederland. Dankzij het ongeëvenaard hoge uitkeringspercentage - in 2007 is het uitkeringspercentage verhoogd naar 65,3% van de totale inleg - biedt de Staatsloterij het grootste prijzenpakket, de hoogste prijzen en de hoogste winkans. De trekking van de Staatsloterij vindt altijd op de 10e van de maand plaats. Met de jaarlijkse Koninginnedagloterij en Oudejaarsloterij organiseert de Staatsloterij in 2007 14 trekkingen.

EINDE BERICHT





http://www.staatsloterij.nl