Gemeente Vlaardingen


Award "Sociaal-maatschappelijk ondernemer 2007" uitgereikt

10 oktober 2007

Wethouder Anny Attema overhandigt de award aan Arie Punt Wethouder Anny Attema reikte maandag de Award Sociaal-maatschappelijk ondernemer 2007 uit aan directeur Arie Punt van bouwbedrijf Waal tijdens de tweede editie van Business op het Water, een netwerkbijeenkomst voor Vlaardingse ondernemers.

Sommige mensen hebben moeite om de arbeidsmarkt op de komen. De wisselbeker is bedoeld voor ondernemingen die zulke mensen kansen bieden: een opleiding, baan, stageplaats of leer/werkervaringsplek. Waal streefde op dit punt de andere genomineerden, Acutus (ICT) en Slagboom (Elektrotechniek) voorbij. Het bedrijf is goed bezig met onder meer stages, leerwerkplekken, het opleiden van eigen medewerkers tot leermeesters en reïntegratie. Waal kiest er bewust voor om naast tevredenheid van klanten en werknemers ook waardering van de maatschappij in het vizier te houden (wie wil weten of het bedrijf ook mooi werk levert, kan gaan kijken op de Kwikstaartweg, waar Waal vijf jaar geleden 28 eensgezinswoningen heeft gebouwd).

De drukbezochte bedrijvenbeurs Business op het Water, op het schip The River Dream in de Buitenhaven, werd georganiseerd door de gemeente en de Industriële Kring Vlaardingen, als laagdrempelig platform om met elkaar, diverse relaties en de gemeente in contact te treden. Alle Vlaaringse ondernemers waren hiervoor uitgenodigd. Het college van B&W was aanwezig en ruim 40 ondernemers presenteren zich tijdens deze dag op een stand.