Politie Haaglanden

Persberichten 11 oktober

Haaglanden, 11-10-2007

Aanrijding met letsel
Den Haag - Twee personen raakten op woensdag 10 oktober om 15.15 uur gewond bij een aanrijding op de kruising van Het Kleine Loo met de Carel Reinierszkade. Een 19-jarige Hagenaar reed met hoge snelheid over Het Kleine Loo. Een andere bestuurster (personalia onbekend) reed op de Carel Reinierszkader en wilde de kruising op rijden. Door de hoge snelheid van de Hagenaar schatte zij de situatie verkeerd in waardoor een frontale botsing ontstond. De Hagenaar werd naar het ziekenhuis gebracht waar de arts een gekneusde neus geconstateerde. Nadat de vrouw door de brandweer uit de auto was geknipt, vervoerde een ambulance haar naar het ziekenhuis. Hier constateerde de arts dat zij van geluk mag spreken met alleen letsel aan haar nek.

Voor ruim 4000,- aan boetes
Den Haag - Op advies van een vriend kwam een 51-jarige Hagenaar op woensdag 10 oktober op politiebureau van Scheveningen om zijn openstaande boetes te betalen. De man wist alleen niet dat het totaalbedrag van zijn openstaande boetes opgelopen was tot ruim 4500,-. Dit kon de man niet betalen, waardoor hij nu zijn straf uitzit in de cel.

Fraudepoging met pyjama
Den Haag Een 42-jarige Haagse werd gesnapt toen zij op woensdag 10 oktober om 11.45 uur een warenhuis aan de Grote Marktstraat wilde oplichten. De vrouw pakte een pyjama uit het rek en rommelde aan het prijskaartje. Ze stopte de pyjama in haar tas en wilde het zojuist gepakte kledingstuk ruilen voor contant geld bij de klantenservice. Ze gebruikte hiervoor een bon van een eerdere aankoop. Door de camerabewaking liep de Haagse tegen de lamp en werd aangehouden voor oplichting. De verdachte bekende direct.

Diensthond Thomas vindt de boef
Den Haag Een hondengeleider van Politie Haaglanden doorzocht afgelopen nacht rond 00.30 uur samen met zijn diensthond Thomas een winkelcentrum aan de Van der Kunststraat. De aanleiding was een inbraakalarm in één van de daar gevestigde winkels. Na een speurtocht vond politiehond Thomas een 35-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats in een trappenhuis van het winkelcentrum. De politie onderzoekt de zaak.

Agressie in het verkeer
Den Haag Een aanrijding op het Oosteinde was woensdagavond 10 oktober rond 18.00 uur aanleiding voor een vechtpartij tussen drie mannen. Twee broers van 20 en 25 jaar uit Den Haag kwamen met hun auto in aanrijding met een 60-jarige man uit Rijswijk. De Rijswijker stapte uit zn auto en vernielde de autoruiten van de tegenpartij. De broers vonden dat zij dit niet over hun kant konden laten gaan, stapten ook uit en het drietal kreeg een handgemeen. Het trio werd voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Man mishandeld (getuigen gezocht)
Den Haag - Op woensdag 3 oktober tussen 08.10 uur en 08.35 uur ontstond er in tramlijn 17 ruzie tussen twee mannen. De tram vertrok vanaf Centraal Station alwaar de ruzie ontstond in de tram. De ene man schold en beledigde een andere man met harde stem in de drukke tram. De scheldende man is vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst. De man tegen wie hij had, reageerde niet op het schelden en hij stapte de halte Lange Vijverberg Kneuterdijk uit. Op dat moment krijgt hij een klap van de Noord-Afrikaanse man en valt. Hij verloor het bewustzijn. Hij bloedde uit z'n mond en had moeite met ademen. Later blijkt de man twee ribben te hebben gebroken. Omdat veel mensen getuigen moeten zijn geweest van dit incident is de politie naar hen op zoek. Een ieder die informatie heeft over deze zaak wordt verzocht om contact op te nemen met de recherche van Bureau Jan Hendrikstraat van Politie Haaglanden via telefoonnummer 0900-8844.

Preventief fouilleren
Den Haag Agenten controleerden bij een fouilleeractie op woensdag 10 oktober tussen 17.00 uur en 23.00 uur in totaal 207 mensen. Alle passanten rond station HS zijn gecontroleerd op de aanwezigheid van verboden wapens. Daarnaast controleerden de agenten vier horecagelegenheden en inzittenden van personenautos op het Huijgensplein. Vier verdachten zijn aangehouden, omdat zij een verboden wapen op zak hadden. Eén persoon is aangehouden omdat hij met een ongeldig rijbewijs reed. De politie nam twee messen, een knuppel en een ploertendoder in beslag. In een horecagelegenheid werden enkele slagwapens aangetroffen Daarnaast deed een aantal passanten vrijwillig afstand van in totaal tien messen.

Oproep getuigen mishandeling
Den Haag Politie Haaglanden zoekt naar getuigen van een mishandeling op dinsdag 9 oktober rond 19.00 uur op de Wolmaranstraat. Na een woordenwisseling over de verkeerssituatie kreeg een 33-jarige Hagenaar, die nog in zijn auto zat, klappen in zijn gezicht van een man. Toen het slachtoffer uit zijn auto stapte, kwamen er nog twee mannen bij die ook begonnen te slaan. Vervolgens werd het horloge van de man weggenomen. Heeft u informatie die kan helpen bij het oplossen van deze mishandeling, dan kunt u contact opnemen met Politiebureau De Heemstraat via 0900 - 8844. Anoniem melden kan ook via M. 0800 7000.

Teveel op
Leidschendam Bij een controle op de Oude Trambaam bleek dat een 27-jarige automobilist uit Leidschendam te diep in het glaasje gekeken had. Hij blies 310 ugl. De Leidschendammer ging met een proces-verbaal op zak naar huis.

Snelheidscontrole
Leidschendam Bij een snelheidscontrole op woendag 10 oktober op de Noordsingel tussen 16.00 uur en 19.30 uur controleerde de politie 360 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/u. waar 50 km/u is toegestaan. Bij een controle op de Jan Koenenweg tussen 19.30 uur en 22.00 uur passeerden 454 voertuigen waarvan er 100 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 94km/u terwijl 60 km per uur is toegestaan. Op de Veursestraatweg controleerde de politie 600 passanten waarvan er 90 te hard reden. Hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 76 km/u.

Snelheidscontrole
Wassenaar Bij een snelheidscontrole op de Backershagenlaan op woensdag 10 oktober tussen 07.30 en 10.30 uur controleerde de politie 1470 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u, waar 50 km/u is toegestaan. Achtendertig automobilisten reden te hard. Bij een controle op de Landscheidingsweg tussem 13.30 uur en 16.00 uur. In totaal passeerden hier 420 voertuigen waarvan er vijf te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 127 km/u terwijl 70 km/u is toegestaan.

Glaasje op
Wassenaar Politieagenten controleerden op woensdag 10 oktober om 17.55 uur op de Lange Kerkdam een 21-jarige automobilist uit Polen. De Pool bleek te rijden onder invloed en blies 285 ugl. Om dat de man geen adres in Nederland heeft moest hij direct 220 euro betalen. Een 27-jarige automobiliste uit Wassenaar bleek op woensdag 10 oktober om 23.50 uur ook teveel gedronken te hebben. Zij blies 530 ugl. Omdat de Wassenaarse al eerder was betrapt op het rijden onder invloed kreeg zij daar ook nog een proces-verbaal voor.

Drie keer mis op de bromfiets
Rijswijk Politieagenten controleerden woensdag 10 oktober om 22.00 uur een 22-jarige bromfietser uit Den Haag op de Prinses Beatrixlaan. De bromfiets had geen kentekenplaat, was niet verzekerd en de Hagenaar had geen rijbewijs. Hij kreeg dan ook drie boetes mee naar huis, terwijl zijn bromfiets achterbleef op het politiebureau voor technisch onderzoek.

Fietser gewond na aanrijding
Honselersdijk Een 15-jarige fietser uit Honselersdijk raakte woensdag 10 oktober om 17.10 uur gewond op het Poeldijksepad. Op de weg stond een vuilniswagen stil om huisvuil op te halen. De jongen op de fiets wilde de vrachtwagen aan de linkerkant passeren, maar op dat moment kwam uit de tegenovergestelde richting een bestelauto achter de vrachtwagen vandaan. De fietser botste frontaal op de bestelwagen en liep daarbij een gebroken sleutelbeen en een hersenschudding op.

Gordelcontrole
Naaldwijk De politie controleerde woensdag 10 oktober tussen 15.00 en 17.30 uur op twee locaties op het rijden zonder gordel. Op de Kruisbroekweg schreven ze 20 bekeuringen uit. Op de Burgemeester Elsenweg reden 17 automobilisten zonder gordel om.

Twee mannen aangehouden na autocontrole
Delft - Agenten zagen tijdens hun surveillance op woensdag 10 oktober om 12.15 uur op een parkeerterrein aan de Kleveringweg twee mannen in een auto zitten en controleerden de auto en inzittenden. Eén man (40) kwam uit Zaandam, de ander (42) had geen vaste woon- of verblijfplaats. De agenten trokken ook het kenteken van de auto na. Tijdens de controle van de auto bleken de kentekenplaten niet juist te zijn, waarvoor de man een bekeuring kreeg. Ze onderzochten de auto verder en vonden in de in de kofferbak een patroonhouder met munitie, waarop zij de bestuurder aanhielden. De bijrijder kon zich niet legitimeren, dus ook hij moest mee naar het politiebureau.

Voor de zevende keer
Pijnacker Een agent controleerde woensdag 10 oktober om 16.15 uur een 19-jarige man uit Pijnacker die op de Westlaan op een bromfiets reed. De jongeman had geen rijbewijs of brommercertificaat. Op het politiebureau bleek dit niet het eerste proces-verbaal voor hem te zijn. Het was de zevende keer dat hij voor rijden zonder rijbewijs een proces-verbaal kreeg.