Gemeente Wageningen

Nieuwbouw Dolderse Brink kan van start

Op 9 oktober 2007 hebben burgemeester en wethouders de koopovereenkomst voor Nobelweg 1 definitief goedgekeurd. De gemeente Wageningen verkoopt hiermee de grond aan de Woningstichting. Op de plek waar vroeger een sportzaal stond, wordt binnenkort gestart met de bouw van 27 koopappartementen.
Volgende week ondertekenen de Woningstichting en de gemeente de koopovereenkomst bij de notaris, zodat de grond dan officieel is overgedragen.

Het hele gebied
In goed overleg met de betrokken bewoners, de gemeente en de Woningstichting zijn de afgelopen jaren plannen gemaakt voor het gebied de Dolderse Brink. Dit gebied bestaat uit de plek waar vroeger een sportzaal stond aan de Nobelweg/Dolderstraat en de plaats van zes flatgebouwen aan de Kolkakkerweg. Vorig jaar zijn al drie van de zes flatgebouwen gesloopt.

In totaal gaat de Woningstichting hier 104 nieuwe appartementen en eengezinswoningen bouwen, waarvan 54 huur- en 50 koopwoningen. De Woningstichting is in dit plan niet alleen verantwoordelijk voor de woningen, maar zorgt ook voor de aanleg van het openbaar gebied. Het onderhoud van het openbaar gebied blijft in handen van de gemeente.

Dolderse Brink Noord
Binnenkort wordt gestart met de bouw van het appartementengebouw met 27 levensloopbestendige koopappartementen op de hoek Dolderstraat/ Nobelweg 1.
Er komen vier typen appartementen: 2 vierkamerappartementen, 20 driekamerappartementen en 5 tweekamerappartementen. De appartementen variëren in grootte van 66 m2 tot 92 m2.
De verkoopprijzen liggen gemiddeld rond EUR 177.500. Aannemer Slokker Bouwgroep uit Apeldoorn is verantwoordelijk voor de bouw van het appartementengebouw. De bouw gaat van start, zodra 70 procent is verkocht.
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de makelaar, Barten Tiemessen ERA Makelaars, Wageningen, tel. (0317) 422 600. www.gelderlandmakelaarsgroep.nl