Politie Gelderland-Midden

Arnhemmer aangehouden na inrijden op stadsgenoot
Publicatiedatum: 11-10-2007 14:40:31

ARNHEM - Een 54-jarige Arnhemmer is woensdagochtend door de politie aangehouden nadat hij zou zijn ingereden op een 26-jarige stadsgenoot. De Arnhemmer wordt er bovendien van verdacht het slachtoffer enkele malen te hebben geslagen. De 26-jarige man raakte bij het incident lichtgewond.

De twee bleken elkaar te kennen en zouden elkaar in de wijk De Laar op straat zijn tegengekomen. De 54-jarige man zou daarbij met zijn auto zijn ingereden toen de 26-jarige over straat fietste valk bij zijn woning. Het slachtoffer werd daarbij geraakt door de auto en zou daarbij pijn hebben opgelopen aan een been. Na een woordenwisseling zou de Arnhemmer het slachtoffer nog enkele klappen hebben verkocht en zijn weggereden. Nadat het slachtoffer aangifte had gedaan werd de Arnhemmer even later elders in de stad aangehouden. Problemen in de relatiesfeer zouden de aanleiding zijn tot het conflict. De Arnhemmer is na verhoor weer vrijgelaten en had bekend. Justitie beslist wat er verder met hem gebeurt.
(07-153513)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden na bedreiging met mes

Publicatiedatum: 11-10-2007 14:39:51

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft woensdagavond een 49-jarige man uit die stad aangehouden wegens bedreiging. De man zou eerder via de telefoon een 25-jarige stadsgenoot gedreigd hebben `aan het mes te rijgen'. Het slachtoffer waarschuwde daarop de politie die naar de Arnhemmer op zoek ging. Voor de deur van de woning van het slachtoffer in de wijk Presikhaaf troffen agenten even later de 49-jarige man aan met een plastic tas in de hand. In deze tas bleek een mes te zitten ter grootte van ongeveer 30 cm. De man werd daarop aangehouden en het mes in beslag genomen. Problemen in de relatiesfeer zouden de aanleiding zijn tot het conflict tussen de beide Arnhemmers. De 49-jarige man is in verzekering gesteld en zit nog vast. (07-154034)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongeren opgepakt na winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 11-10-2007 14:39:14

ARNHEM/DIEREN - In Arnhem en Dieren heeft de politie woensdag zes jongeren in de leeftijd van dertien tot en met zestien jaar opgepakt in verband met winkeldiefstallen. In Dieren werden rond kwart over vijf een dertienjarige jongen en twee veertienjarige meisje allen uit Eerbeek betrapt in een zaak aan de Diderna. Volgens winkelpersoneel hadden ze drie paar schoenen meegenomen zonder te betalen. De drie bekenden de diefstal en gaven toe ook kleding bij een andere winkel te hebben gestolen. Ze zijn na verhoor vrijgelaten. Bij een kledingzaak aan de Vijzelstraat in Arnhem werden rond half zes drie meisjes uit Ede in de leeftijd van veertien, vijftien en zestien jaar aangehouden. De veertienjarige had bekend kleding te hebben gestolen. Het trio is later na verhoor vrijgelaten. (07-153917 / 153939)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---