Wonen in Nederland thema Week van de Geschiedenis

22.02.2007 / 16:55 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Anno

Anno

Van 12 tot en met 21 oktober vindt de vierde Week van de Geschiedenis plaats. Honderden activiteiten door het hele land laten zien hoe leuk en leerzaam geschiedenis is. Het thema van 2007 is: 'Wonen in Nederland'. Van plaggenhut tot designvilla en van rijtjeshuis tot jachtslot: het ene wonen is het andere niet. Hoe woonden de arbeiders van de Twentse textielindustrie? Hoe de middeleeuwse adel? Welke huisdieren zijn populair geweest? Wanneer werd de douche gemeengoed? Organisaties kunnen vanaf april hun activiteiten voor de Week van de Geschiedenis opgeven. Begin september zal het hele programma bekend worden gemaakt.

Activiteiten aanmelden

De Week van de Geschiedenis is een project van Anno, het promotiebureau voor de Nederlandse geschiedenis. Vanaf april 2007 kunnen organisaties via de website www.weekvandegeschiedenis.nl hun activiteiten kosteloos aanmelden. Anno zorgt voor landelijke publiciteit en voorziet deelnemende organisaties van promotiemateriaal. De onderwijsactiviteiten zullen in een apart pakket aan scholen worden aangeboden.

Week van de Geschiedenisprijs

Alle activiteiten die tijdens de Week van de Geschiedenis georganiseerd worden, dingen mee naar de Week van de Geschiedenisprijs. Hiermee wordt de activiteit beloond die op de meest aansprekende manier een breed publiek voor geschiedenis weet te boeien. De prijs wordt uitgereikt tijdens de Nacht van de Geschiedenis op zaterdag 20 oktober 2007.

Landelijke Archievendag

Een vast onderdeel van de Week van de Geschiedenis is de Landelijke Archievendag op 13 oktober 2007. Archiefinstellingen door het hele land organiseren op deze dag bijzondere activiteiten voor het publiek. Ook hier is het thema 'Wonen in Nederland'. De Landelijke Archievendag is een initiatief van DIVA, de koepelorganisatie van het archiefwezen.

Programma

Begin september zal de publiekssite gelanceerd worden waarop het hele programma van de Week van de Geschiedenis te vinden is.