Ingezonden persbericht


Themadag beleggen in het buitenland op Second Home International

Beleggen in buitenlands vastgoed biedt perspectief

Het aantal Nederlanders dat geld belegt in onroerend goed in het buitenland stijgt spectaculair en daarmee ook de behoefte aan informatie en advies. Hierop inspelend organiseert Second Home International op 12 oktober 2007 in samenwerking met Mondi een themadag voor (aspirant) investeerders.

Investeren in onroerend goedprojecten is populair omdat het aantrekkelijke rendementen kan opleveren en vooral omdat beleggen in internationaal vastgoed behoorlijk stabiel is. Maar deze doelgroep stapt in de regel niet zonder voorzorgsmaatregelen in dit avontuur, want ze beseft maar al te goed dat er ook risico's aan verbonden zijn.

Themadag beleggen in het buitenland
Second Home International speelt op deze toegenomen vraag in met een speciale themadag waar aspirant kopers terecht kunnen met al hun vragen over kopen en investeren in het buitenland. De themadag op 12 oktober 2007 wordt georganiseerd samen met Mondi, de belangenorganisatie voor (toekomstige) eigenaren van internationaal onroerend goed en beleggingsobjecten. Op deze dag komen specialisten en autoriteiten op het gebied van beleggen in vastgoed aan het woord. In de 'workshops' kunt u uw kennis toetsen, vooraf aanmelden is wel vereist.

Tastbaar beleggen
" Ik begrijp heel goed waarom steeds meer mensen participeren of beleggen in buitenlands vastgoed of nieuwbouwprojecten. Het is een aantrekkelijk alternatief voor sparen of beleggen in aandelen", vertelt Rob Smulders van de belangenorganisatie Mondi, "Beleggen met voorkennis in aandelen is strafbaar. Bij beleggen in internationaal vastgoed is het een absolute 'must' om over de noodzakelijke voorkennis te beschikken. Zeker in het buitenland, waar andere wetten, regels, gewoontes en een mogelijke taalbarrière mensen op het verkeerde been kunnen zetten. Men kan zich oriënteren en informeren en afgaan op de eigen waarneming als men besluit in te stappen in een onroerend goed project. De belegging wordt tastbaar en dat vinden beleggers heel aantrekkelijk", aldus Rob Smulders van Mondi.

Second Home International najaar 2007
"De themadag over beleggen in onroerend goed in het buitenland is één van de nieuwe onderdelen van Second Home International", vertelt Bart Strijker, Project Manager Second Home International, "Een tweede huis is niet langer alleen maar weggelegd voor de 'happy few' maar anno 2007 bereikbaar voor een grotere groep mensen. Voor aspirant kopers, eigenaren van tweede huizen en belangstellenden is Second Home International de ideale mogelijkheid om zich te oriënteren en zich te laten informeren", aldus Bart Strijker.

Second Home International wordt gehouden op 12, 13, en 14 oktober 2007 in de Jaarbeurs te Utrecht. Kijk voor meer informatie op www.secondhome.nl.

Noot voor de redactie-

Ingezonden persbericht