Themadag voor beleggers in vastgoed

07/08/2007 10:10



Mondi B.V.



De vraag naar professioneel advies en begeleiding bij de aanschaf van (internationale) beleggingsobjecten stijgt explosief. In Nederland houdt de AFM toezicht op de het gedrag van de financiële markten. Maar hoe is dit buiten onze grenzen geregeld? Tijdens de komende Second Home International in de Jaarbeurs in Utrecht wordt een speciale themadag georganiseerd over beleggen in buitenlands vastgoed. In samenwerking met Mondi, de belangenorganisatie voor (toekomstige) eigenaren van internationaal onroerend goed en beleggingsobjecten, zullen er informatieve workshops plaatsvinden.

Rob Smulders van Mondi constateert vrijwel dagelijks dat persoonlijke motieven van grote doorslag zijn bij de aanschaf van een beleggingsobject in het buitenland. Meestal gaat het dan uiteindelijk toch om een tweede woning, waar men het maximaal haalbare (verhuur)rendement uit wilt halen. " Men speculeert op verwachte prijsstijgingen van de woning. Er zijn voldoende voorbeelden waar de waardestijging van een woning in het buitenland in een beperkt aantal jaren explosief gestegen is. Hier gaat het altijd om een verwachting vooraf en een constatering achteraf. In een groot aantal situaties vinden deze ontwikkelingen plaats in regio's waar ook de infrastructuur en voorzieningen nog volop in ontwikkeling zijn. Als u van plan bent om een tweede woning in het buitenland aan te schaffen, dan wilt u zich vooral thuis voelen in de door u gewenste omgeving en niet als een toerist die voor een korte periode op vakantie is. Dus hier tellen wel degelijk persoonlijke wensen. Uiteraard kunt u er altijd voor kiezen om uw woning voor een bepaalde periode te verhuren. De inkomsten hieruit zijn dan mooi meegenomen evenals een eventuele waardestijging van uw woning. Bij een investerings- of beleggingsobject gaat het om het uiteindelijke (geprognosticeerde) rendement. De oriëntatie- en beslissingsperiode is aanzienlijk korter. Het gaat hier vooral om rationele aspecten met een eerder rekenkundige benadering."

Tijdens de themadag worden beleggers geïnformeerd door deskundigen. In de 'workshops' kunt u uw kennis toetsen. Vooraf aanmelden is dan wel vereist. U kunt dan, indien gewenst, direct kenbaar maken in welke beleggingsobjecten u geïnteresseerd bent. Hieruit wordt een selectie gemaakt en deze zullen tijdens de themadag beoordeeld worden door een deskundig panel. U hebt dan ook de mogelijkheid om vragen te stellen. Informatie over het volledige programma wordt tijdig gepubliceerd op www.mondi.nl. Hier kunt u zich vanaf 3 september ook aanmelden.

Second Home International wordt gehouden op 12, 13, en 14 oktober 2007 in de Jaarbeurs te Utrecht. De themadag 'Beleggen in vastgoed' vindt plaats op vrijdag 12 oktober van 11.00 tot 18.00 uur. Raadpleeg voor meer informatie www.secondhome.nl of www.mondi.nl





http://www.mondi.nl