Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Gastheren-, vrouwen en gezinnen voor één nacht gezocht

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober 2007 vindt op Rotterdam-Zuid een grote logeerpartij plaats. Noord ontmoet Zuid en Zuid ontvangt Noord.

Onbekend terrein
Rotterdam Zuid is bij veel Rotterdammers van de noordkant onbekend terrein. Een select gezelschap van noordelingen krijgt de kans om één nacht te logeren bij Rotterdammers op Zuid. Zij zullen het zuidelijk deel van de stad heel intens en op de huid beleven. Gastheren en
-vrouwen trekken met hen Zuid in en laten hen hun woonomgeving en favoriete plekken beleven.

Eénmalig
Voor dit project zoeken we personen op Zuid, in Charlois, Feijenoord en IJsselmonde, die graag hun Zuid willen laten zien. Die éénmalig hun huis, hart en haard willen openstellen voor een logee uit Noord.

Wat houdt de logeerpartij in?
De logees en gastgezinnen worden vrijdag aan het eind van de middag ontvangen op het gezellige Deliplein in Katendrecht, met een hapje, een drankje, muziek en gezelligheid. Vanaf 19.00 uur gaan logeerder en gastgezin op ontdekkingstocht langs lekkere plekken op Zuid. Op tenminste drie verschillende eetlocaties staat een gerecht klaar.

Samen ontbijten
Daarna nemen de gastheren en -vrouwen hun logees mee naar huis om te verhalen, slapen en de volgende dag samen te ontbijten. Zaterdag bestaat de mogelijkheid tot deelname aan vijf speciale toers (wandelen of fietsen). Deze vertrekken vanaf het Afrikaanderplein waar een feestelijk programma wordt gehouden.

Organisatie: Pact op Zuid
De grote logeerpartij wordt speciaal georganiseerd door Pact op Zuid in het kader van de Zuid Pakt Uit!-week van 8 t/m 13 oktober 2007 (www.pactopzuid.info).

Opgeven als gastgezin
Vindt u het leuk om mensen kennis te laten maken met Zuid en om iemand bij u thuis te laten logeren geef u dan op als gastgezin via info@onkruidenroos.nl, of via een belletje naar (06) 24253325 of (06) 11360660.