AutoRai

Suzuki maakt rijders bekend voor twee WRC-rallies in 2007

(9/17/2007)
Suzuki Motor Corporation heeft de rijders bekendgemaakt die nog dit jaar de Suzuki SX4 WRC 2007 zullen besturen. Voor de Rallye de France (12-14 oktober) is de Franse asfaltspecialist Nicolas Bernardi gecontracteerd, met de Belg Jean-Marc Fortin als co-driver naast hem. Voor de Wales Rally GB (30 november-2 december) heeft Suzuki zich verzekerd van de diensten van de Finse gravelexpert Sebastian Lindholm. Hij zal worden genavigeerd door zijn landgenoot Tomi Tuominen.

Daarnaast maakt Suzuki bekend dat Shell International Petroleum Company Ltd de inzet van Suzuki in het WRC zal ondersteunen, in aanvulling op de sponsoring van de huidige Suzuki JRC fabrieksteams.

De rijders
Bernardi en Lindholm zijn ervaren WRC-rijders en Suzuki heeft er alle vertrouwen in dat zij eind dit jaar de gewenste resultaten zullen behalen, zodat het team in staat zal zijn om de set-up van de auto voor het seizoen 2008 te finetunen. Nicolas Bernardi is in 2004 als tweede geëindigd in het FIA Junior World Rally Championship, terwijl hij in 2005 deelnam aan het WRC. Jean-Marc Fortin was ook toen zijn bijrijder.

Sebastian Lindholm kan terugzien op een indrukwekkende autosportcarrière, die zich voornamelijk op de gravelproeven van Finland afspeelde. Hij wist het nationale Finse rallykampioenschap maar liefst acht keer te winnen en hij is de neef van Marcus Grönholm. Sebastianâs laatste bezoek aan de Rally GB was in 1998, toen hij als vijfde aan de finish kwam.

Het team
Het Suzuki World Rally Team heeft in Frankrijk een nieuw sportcentrum ingericht voor de deelname met de SX4 aan het WRC, met een complete staf van ervaren medewerkers. De tests met de auto zijn tot nu voornamelijk uitgevoerd door Bernardi en Lindholm, die dan ook de eerste wedstrijdkilometers met de nieuwste rally Suzuki zullen rijden.

Volgens Nobuhiro Tajima, Teammanager van het Suzuki World Rally Team en President van Suzuki Sport Co., Ltd, zullen de huidige Suzuki-rijders in het Junior Rally Championship, de Junior World Rally 2004 kampioen P-G Andersson en Urmo Aava, de komende jaren zeker succesvol zijn in het WRC. Ook hoopt hij dat andere merken actief zullen worden in het WRC.

Tajima: âMet betrekking tot de rijders voor de SX4 World Rally Car in 2008 is er nog geen beslissing genomen. Wij zijn tot nu toe zeer succesvol geweest in de internationale rallysport, maar in het WRC zijn we weer beginners. Het is onze strategie om te groeien naar een professioneel WRC-team op wereldniveau en om rijders en teammedewerkers te selecteren die in staat zijn om met ons mee te groeien om autoâs te ontwikkelen waarmee wij WRC-rallies kunnen winnen.