Gemeente Epe


Nieuwbouw streekarchief Hattem, Heerde en Epe

Binnenkort start de bouw van het nieuwe streekarchief van de gemeente Hattem, Heerde en Epe. Dit nieuwe archief komt achter het gemeentehuis in Epe. Op 12 oktober geven de drie gemeentes samen met gedeputeerde J.J.W. Esmeijer van de provincie Gelderland het startschot voor de nieuwbouw. De bouw begint waarschijnlijk half november.

Tot op heden zijn er nog drie archiefbewaarplaatsen, maar deze hebben steeds meer te maken met ruimtegebrek. Ook voldoet geen van de huidige bewaarplaatsen nog aan de functionele en wettelijke technische eisen voor een archiefbewaarplaats.

Op de locatie van het nieuwe archief staat een aantal mooie bomen, deze blijven staan. De gemeente heeft maatregelen genomen om de gezondheid van de bomen tijdens de bouwwerkzaamheden te waarborgen. Wij proberen de overlast in verband met de nieuwbouw voor iedereen zoveel mogelijk te beperken.

Jongerenontmoetingspunt achter gemeentehuis verdwijnt

Vanwege de bouwwerkzaamheden van het nieuwe streekarchief, verwijdert de gemeente op 8 oktober aanstaande het jongerenontmoetingspunt (het blauwe huisje) dat op deze plek staat.

De gemeente neemt nog een besluit of het jongerenontmoetingspunt na de werkzaamheden terugkomt. In het kader van het jongerenbeleid bekijken burgemeester en wethouders hoe de gemeente in de toekomst omgaat met jongerenontmoetingspunten.