Gemeente Drechterland

3-10-2007
COS Drechterland organiseert Wereldvoedselweekend Vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober 2007 zijn er diverse activiteiten georganiseerd door het COS Drechterland.

VRIJDAG 12 OKTOBER 2007

Een mondiale maaltijd
Protestantse kerk, Raadhuisplein, Hoogkarspel. Van 18.00 uur tot 19.30 uur. Maak kennis met het voedsel en de leefgewoonten van mensen hier en daar. Aanmelden bij Gré van ât Hoff (tel. 0228 â 561 204) of Josie Griffin (tel. 0228 â 562 720).

Jonge wereldreizigers in Bantam, Hoogkarspel
Vanaf 20.00 uur. Met Harold, muzikanten uit Afghanistan en dansers uit Sri Lanka. En disco tot slot.

Onder de titel âWereldreiziger, iets voor jou?â vertellen jonge wereldreizigers over hun ervaringen in Tanzania, Burundi, Suriname, Colombia en ... Nederland. Zij worden geïnterviewd over zaken als hun verwachtingen vooraf, de verschillen in cultuur (soms was er zelfs sprake van een culture shock), hun leermomenten, de onderlinge communicatie, de voedselvoorziening, de gezondheidszorg. Je kunt met deze wereldreizigers ook persoonlijk in gesprek te gaan. En op die manier de eerste voorbereidingen te treffen voor

Jouw eigen wereldreis.
Muzikanten uit Afghanistan en dansers uit Sri Lanka geven deze âwereldavondâ nog meer een echt internationaal karakter. Laat je verrassen! Gastheer deze avond is Harold. Hij zal ook zelf een optreden verzorgen. De avond wordt besloten met een disco.

ZATERDAG 13 OKTOBER 2007

Forum over integratie dichter bij (en verder weg) Protestantse kerk, Raadhuisplein, Hoogkarspel. Van 10.30 uur tot 12.30 uur De Noord-Hollandse Commissaris van de Koningin Mr. H.C.J.L. Borghouts zal zijn visie geven op ontwikkelingssamenwerking dichter bij. Integratie is daarin voor hem een kernwoord. Kunnen we met behoud van de eigen cultuur verbindingen aangaan met andere culturen, zo is een vraag. Spelen de millenniumdoelstellingen daar goed op in? Aansluitend zal Mevr. T. Parson, directeur Vluchtelingenwerk in onze regio haar ideeën over dit onderwerp spuien.

In een discussie onder leiding van COS bestuurslid drs. J. Molenaar krijgt het publiek de gelegenheid met beide inleiders in gesprek te gaan.

Info-markt
Raadhuisplein, Hoogkarspel. Van 11.30 tot 16.00 uur

Met de 40MM, Kpare, Dufashanye, Zikomo, Happy Rock Centre, Holland Building Nepal, het Nazareth-project (Dorcas), Wollega, Amigos Colombianos, Amnesty International, Unu Pikin, COS NH, Vluchtelingenwerk, Oikocredit, de Derde Kamer, de Wereldwinkel. Zoân vijftien projectgroepen, ieder achter hun eigen kraam. Zij laten zien welke plannen zij hebben, wat daarvan al is gerealiseerd en wat in voorbereiding is, als ze tenminste in de komende periode over de nodige fi nanciële middelen kunnen beschikken. Soms bieden ze belangstellenden ook iets aan om te eten of om mee te nemen.

Verder is er een bijzonder optreden van de Djembé-band Africa 2000.

Tijdens de infomarkt is de St. Straattheater Westfriesland aanwezig om kinderen te schminken en ballonnen te modelleren. Verder hebben ze ook nog een springkussen staan. Ook is er voor de jonge kinderen de gehele middag de Mallemolen.

En voor wie wat wil bijpraten is er een gezellig terras met koffie, thee en diverse frisdranken.

En er is nog meer
Zondag 14 oktober zal er tijdens kerkdiensten en vieringen in de gemeente Drechterland ook aandacht besteed worden aan het thema van dit wereldvoedselweekend.

---