Gemeente Binnenmaas

Plaatsing vandalisme-bestendige bushokjes

Op 12 oktober zullen er vier nieuwe vandalismebestendige bushokjes in de gemeente Binnenmaas worden geplaatst.

Aan de s-Gravendeelseweg in Maasdam komen er twee te staan, het veelvuldig vernielde bushokje bij het basketbalveld aan de Hendrik Hamerstraat in s-Gravendeel wordt vervangen en ook aan de Blaaksedijk nabij Puttershoek komt een vandalismebestendig bushokje te staan. De gemeente Binnenmaas is de eerste gemeente in Nederland die deze speciale bushokjes of abris heeft aangeschaft.

Het Brabantse bedrijf Havadi heeft de zogenaamde hufterproof bushokjes ontworpen. Ze zijn uitgebreid getest op vandalismebestendigheid en zijn nagenoeg niet kapot te krijgen. Ook is graffiti op eenvoudige wijze te verwijderen.
Binnenmaas heeft gekozen voor deze abris, omdat de buspassagiers zeker op de s-Gravendeelseweg nu al enige tijd zonder beschutting op de bus moeten wachten. De normale bushokjes bij deze halte werden keer op keer vernield. Vervanging was op den duur geen optie meer vanwege de veel te hoge kosten. Om de reizigers niet te laten lijden onder het slechte gedrag van de vernielzuchtigen, is nu gekozen voor deze oplossing. De hufterproof hokjes zijn in aanschaf weliswaar duurder, maar gaan naar verwachting wel langer mee.

Voorbereidende werkzaamheden
Om de bushokjes te kunnen plaatsen, is het noodzakelijk eerst wat voorbereidende werkzaamheden te verrichten. Daarom wordt al deze week begonnen met het verwijderen van tegels en het aanleggen van zandbedden bij de haltes aan de s-Gravendeelseweg en worden het gewone bushokje en de tegels aan de Hendrik Hamerstraat en de Blaaksedijk ook al verwijderd. Vanaf 12 oktober kunnen reizigers schuilen in de vandalismebestendige hokjes.

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl