80.000 handtekeningen voor Minister Klink

09/10/2007 09:31
< br/>

Stichting Rokersbelangen



Laren , 9 oktober '07

80.000 handtekeningen voor Minister Klink

Vertegenwoordigers van Partij tegen Butteling, Forces Nederland en Stichting Rokersbelangen zullen vrijdag 12 oktober naar Den Haag komen. Zij zullen minister A.Klink van volksgezondheid om 9.30 uur in de ochtend ruim 80.000 handtekeningen aanbieden van mensen die het niet eens zijn met het anti-rook beleid van de overheid in de horeca. Diezelfde middag zal er vanaf 14.00 een demonstratie worden gehouden die zal starten vanaf het Ministerie van Landbouw ( Bezuidenhoutseweg 73 te Den Haag) en zal eindigen ,na een bezoek aan het Binnenhof op het Malieveld.

Niet-rokers en rokers
Het zijn niet alleen rokers die dit beleid te rigide vinden, maar ook niet-rokers die het oneens zijn met het beleid. ''De rokers, die toch een 29% van de bevolking beslaan, vinden dat de overheid hen als kiezers niet serieus nemen. Zij willen dat de maatregelen aangepast worden aan de wensen van de mensen. Dat kan inhouden dat er binnen de horeca bepaalde gelegenheden rookvrij worden gemaakt, maar dat in anderen wel gerookt mag worden.

Horeca
Of dat een horecagelegenheid de mogelijkheid krijgt een deel voor rokers en een deel voor niet-rokers te bestemmen. Ton Wurtz van de Stichting Rokers Belangen.''Alle rokersorganisaties hebben aan deze landelijke handtekeningenactie meegewerkt, en we hopen de minister ervan te overtuigen dat hij de rokers, die ook rechten hebben, serieus moet nemen in hun bezwaren. Rokers zijn per slot van rekening ook kiezers.
---






Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie;