VIDEO Week van de Geschiedenis start op 12 oktober

09/10/2007 10:24



Anno



Videoboodschap: http://pubstr.datiq.net/perssupport/anno.wmv

Komende vrijdag 12 oktober start de Week van de Geschiedenis. De Week van de Geschiedenis is een jaarlijks terugkerend evenement waar ruim 450 musea, erfgoedinstellingen en andere culturele organisaties door heel Nederland aan deelnemen. Dit jaar vindt de Week van de Geschiedenis van 12 t/m 21 oktober 2007 voor de vierde keer plaats en heeft het thema 'Wonen in Nederland'. Alle activiteiten die tijdens dit evenement georganiseerd worden belichten daarom diverse aspecten van het wonen in Nederland op historische wijze. Het volledige programma van de Week van de Geschiedenis staat op de website www.weekvandegeschiedenis.nl. Organisaties kunnen gratis een of meerdere activiteiten aanmelden voor de Week van de Geschiedenis. Anno, het promotiebureau voor Nederlandse geschiedenis, zorgt voor de landelijke publiciteit. Anno organiseert de Week van de Geschiedenis 2007 in samenwerking met Erfgoed Nederland, de Nederlandse Museumvereniging en de Vereniging Openbare Bibliotheken.

Thema Wonen in Nederland
Het thema van deze vierde Week van de Geschiedenis is 'Wonen in Nederland'. Eerdere thema's waren 'Typisch Nederlands' in 2004, 'Buren' in 2005 en 'Geloof & Bijgeloof' in 2006. Voor de Week van de Geschiedenis wordt ieder jaar een thema gekozen dat een groot publiek aanspreekt en de deelnemende organisaties ruimte biedt voor een gevarieerde invulling van de activiteiten. Van plaggenhut tot designvilla en van rijtjeshuis tot jachtslot. 'Wonen' vertelt ons iets over onszelf en over onze voorouders. Hoe leefde een boerenknecht 100 jaar geleden op het Groninger platteland? Hoe hebben huishoudelijke apparaten ons leven veranderd? En wist je dat de gemiddelde huisvrouw in 1964 maar liefst 57 uur per week met het huishouden bezig was?

Programma Week van de Geschiedenis
Aan de Week van de Geschiedenis nemen culturele en historische organisaties deel variërend van musea en erfgoedinstellingen tot VVV's en bibliotheken. Hoe groot of hoe klein de organisaties zijn maakt niet uit. Sommigen organiseren maar één activiteit en anderen meer dan twintig. Deelname is voor alle organisaties gratis. Alle deelnemers maken kans op de Week van de Geschiedenisprijs voor de organisatie die op de meest aansprekende manier een breed publiek voor geschiedenis weet te boeien. In 2006 namen 389 organisaties deel aan de Week van de Geschiedenis, in 2007 zijn dat er 470. Een stijging van ruim 20%. De activiteiten die tijdens de Week van de Geschiedenis georganiseerd worden, variëren van tentoonstellingen, rondleidingen, speurtochten, fotowedstrijden, concerten, symposia, filmvertoningen tot bootvaarten. Deze activiteiten richten zich op verschillende doelgroepen: volwassenen, jongeren, kinderen en onderwijs. Veel activiteiten zijn gratis, voor sommigen zijn entreekosten. De details over alle activiteiten zijn per provincie te vinden op www.weekvandegeschiedenis.nl.

Voor een korte impressie, bekijk het videopersbericht: http://pubstr.datiq.net/perssupport/anno.wmv





http://www.weekvandegeschiedenis.nl