Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Essent Toernooi in Hoogeveen gaat vrijdag 12 oktober van start

Op vrijdag 12 oktober gaat in Hoogeveen de elfde editie van het Essent Schaaktoernmooi van start. De formule is gelijk gebleven: er is een topvierkamp die met glazen stukken speelt, een sterk bezet open toernooi en een amateurtoernooi.

In de topvierkamp treffen de we volgende spelers aan: Ruslan Ponomariov (Oekraïne), Loek van Wely (Nederland), Shakhryar Mamedyarov (Azerbeidzjan) en Zaven Andriasyan (Armenië). Zij beginnen op zondag 14 oktober en hebben op woensdag 17 november een rustdag.

Het Open Toernooi en de amateurs spelen zonder rustdag van 12 tot en met 20 oktober. Met elf grootmeesters en vele andere titelhouders is het open toernooi uitstekend bezet.

Alle informatie over het Essen Toernooi 2007 is te vinden op de toernooisite.

---

Grote belangstelling voor Nederlands Kampioenschap voor Bedrijventeams

Het Nederlands Kampioenschap voor Bedrijventeams wordt op zaterdag 13 oktober gespeeld. De formule die enkele jaren geleden werd ingevoerd, waarbij het toernooi jaarlijks door het ene bedrijf aan het ander wordt doorgegeven, blijkt een gouden greep te zijn geweest. De belangstelling voor het toernooi neemt nog steeds toe.

Voor de editie van dit jaar hebben zich 28 teams gemeld, waaronder titelverdediger Sogeti met de grootmeesters Matthew Sadler en Harmen Jonkman aan de eerste borden.

Het toernooi wordt dit jaar georganiseerd door het Ministerie van Defensie en vindt plaats in het Evenementencentrum Casino, Kampweg 1, 3769 DE Soesterberg. Het toernooi begint om 10.00 uur.

Voor informatie kunt u hier terecht.

---

Nederlandse teams in middenmoot bij EK voor teams

In de Turkse plaats Antalya wordt het Europees Kampioenschap voor clubteams gespeeld. Namens Nederland doen de meesterklasseteams van Utrecht, HMC Calder en Homburg Apeldoorn mee. De Nederlandse teams zijn terug te vinden in de middenmoot of iets daaronder. Dat kon gezien de samenstelling van deze teams, en van de concurrentie, ook niet anders worden verwacht. Het toernooi duurt nog tot woensdag 10 oktober.

Alle informatie is te vinden op de uitgebreide toernooisite.
---

Chessgirls in Turkije

Onder de naam Chessgirls speelt ook het een vrouwenteam van Utrecht mee bij het Europees Teamkampioenschap in Antalya (Turkije). Chessgirls is een project van Chessdimension en wil een andere kant van het schaken laten zien. De vier Chessgirls Marlies Bensdorp, Arlette van Weersel, Laura Bensdorp en Martine Middelveld doen er alles aan om te laten zien dat schaken ook leuke en sexy kan zijn. Ze werden daarvoor zelfs gevolgd door een camerateam. Meer weten? Neem een kijkje op de weblog.

Alle informatie over het EK zelf is te vinden op de toernooisite.
---

Trainingsweekend voor de jeugd in laatste weekend van oktober

In het weekend van 26 tot en met 29 oktober organiseert 'Schaakopleidingen' een trainingsweekend voor jeugdspelers. Er wordt training gegeven op vrijdagavond, zaterdag (drie sessies) en zondag. Het weekend wordt afgesloten met een onderling schaaktoernooitje op zondagmiddag.

Het weekend is bedoeld voor iedereen die schaken zo leuk vindt, dat hij of zij het wel een heel weekend wil doen. De deelnemers moeten minimaal Stap 1 hebben gehaald en tenminste zeven jaar zijn. Er zijn trainers aanwezig voor alle niveau's. Voor iedere vier à vijf deelnemers is er een begeleider. Naast de trainingen is er ook ruimte voor ontspanning.

De volgende trainers zijn in ieder geval van de partij: Bastiaan Dessing, Christov Kleijn, Dolf Meijer en Poulien Knipscheer.

Het weekend vindt plaats in Bungalowpark 'De Vlugtenburg' in 's Gravenzande. Het weekend kost EUR 110,-. Dat is inclusief verblijf in een mooie bungalow, eten, drinken, training en begeleiding. Het bedrag kan worden overgemaakt op girorekening 4402165 ten name van Schaakopleidingen te Rotterdam.

Er is nog een aantal plaatsen beschikbaar. Wees er snel bij want vol is vol!

Kijk voor verdere informatie op de website van Schaakopleidingen.
---

2C: het andere verslag van DSC Delft - Kennemer Combinatie. 3D: een verslag van BSG 2 - Kennemer Combinatie 2. 3E: een verslag van HWP Haarlem - Kennemer Combinatie 3. 3H: een verslag van Dubbelschaak '97 - De Combinatie. Karel van der Weide verdedigt titel in Micha Leuw