Heemskerk ontvangt advies over microfinanciering in Nederland

Staatssecretaris Heemskerk (Economische Zaken) ontvangt op vrijdag 12 oktober uit handen van de Raad voor Microfinanciering een advies over microfinanciering. Het advies wordt overhandigd door de voorzitter van de Raad, jhr. Laman Trip. De overhandiging wordt bijgewoond door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Màxima.

Journalisten zijn van harte uitgenodigd bij de overhandiging aanwezig te zijn.

Microfinanciering maakt leningen aan ondernemers beschikbaar van minder dan 25.000 euro, in combinatie met begeleiding of coaching van de ondernemer. Veel kleine ondernemers hebben moeite om financiers te vinden, omdat het om kleine bedragen gaat, ze weinig zekerheden kunnen bieden en banken de risico's moeilijk kunnen beoordelen. Ook is vaak meer begeleiding nodig dan banken kunnen bieden.

Op Prinsjesdag heeft kabinet bekend gemaakt dat er microkredieten komen voor startende ondernemers, met extra aandacht voor ondernemers in de 40 aandachtswijken van het kabinet. In het advies geeft de Raad voor Microfinanciering aan hoe in Nederland microfinanciering verder kan worden uitgewerkt.

Datum: 12 oktober 2007
Locatie: Nieuwspoort, Lange Poten , Den Haag
Tijdstip: 09.30-10.30 uur


Noot voor de redactie:

Journalisten die bij de uitreiking aanwezig willen zijn, kunnen zich tot woensdag 10 oktober 17.00 uur aanmelden via m.m.willemse@minez.nl . In verband met de beschikbare ruimte geldt een beperkte toelatingsregeling. Staatssecretaris Heemskerk en de voorzitter van de Raad, jhr. drs. D. Laman Trip, zijn na afloop van de bijeenkomst beschikbaar voor vragen.

Noot voor redacties (