Ingezonden persbericht



- persbericht -

Deventer: De Elisabethbode bestaat 75 jaar. Om dit te vieren organiseert het blad op vrijdag 12 oktober een feestelijke dienst voor haar medewerkers, verspreiders en betrokkenen. Sinds 1929 is de Elisabethbode een houvast voor mensen in het leven. Het wil elke twee weken de lezers bemoedigen en ondersteunen in het geloof. Daarnaast blijft de Elisabethbode een doorgeefblad voor mensen die aan de rand van het kerkelijk leven staan. Centraal staat de boodschap van Jezus Christus.

75 jaar is een lange tijd. In al die jaren gaat de Elisabethbode met haar tijd mee. Het jubileumjaar werd ingezet met een compleet nieuwe vormgeving van het blad. Voortdurend is het blad in ontwikkeling om aan te sluiten bij de belevingswereld van haar lezers. Daarbij verliezen we de wens van mevrouw J. Elisabeth H. Mijnhardt-Keller (1881-1929) om andere mensen in contact te brengen met Jezus niet uit het oog. Zij wilde laten zien dat Zijn kracht en liefde het leven van elke dag zin geeft. Na haar dood, besloot haar man die wens vorm te geven met een blad: de Elisabeth-Bode.

De nieuwste uitgave van de Elisabethbode staat geheel in het teken van het 75-jarig bestaan en heeft als thema 'Leven'. Aan bod komt onder anderen het 25-jarig jubileum van ds. A.F. Troost als schrijver voor de Elisabethbode. Ook wordt het goede doel van het jubileum belicht: een longapparaat voor Rwanda. Verder een interview met oud-eindredacteur Dien de Haan en reacties van lezers en verspreiders. Kortom een feestelijk nummer.