Gemeente Beuningen


Week van de Geschiedenis
Van 12 tot en met 21 oktober vindt de vierde Week van de Geschiedenis plaats. Het thema van de Week van de Geschiedenis is Wonen in Nederland.

Met meer dan 450 deelnemende organisaties en meer dan 750 activiteiten door heel Nederland is de Week van de Geschiedenis één van de grootste culturele evenementen in Nederland. Kijk voor meer informatie op www.weekvandegeschiedenis.nl.

Plaatje Week van de geschiedenis

Regionaal Archief Nijmegen doet ook mee
Ook het Regionaal Archief Nijmegen doet mee met de Week van de Geschiedenis en houdt een Open Archievendag op zaterdag 13 oktober van 11.00 tot 17.00 uur. Meer informatie vindt u op hun hun website.

Het Regionaal Archief Nijmegen beheert onder meer archieven van de plaatselijke overheden, waaronder die van de gemeente Beuningen. Ook heeft het Regionaal Archief Nijmegen een grote collectie foto's van straten, personen en gebeurtenissen. Verder is er een uitgebreide bibliotheek, die ook lokale en regionale kranten bevat (o.a. De Gelderlander vanaf 1856). Verder is er een verzameling kaarten en plattegronden (vanaf de 16e eeuw). Er zijn ook collecties film-, video- en geluidsmateriaal. Tenslotte is er nog allerlei andere documentatie te raadplegen, bijvoorbeeld de oorlogsdocumentatie 1940-1945: bonkaarten, lijsten van oorlogsslachtoffers en affiches.