Gemeente Achtkarspelen


Persbericht

2007/SB059
Buitenpost, 10 oktober 2007

Eerste Friese gemeenten in aanbestedingscollectief

NOFA-gemeenten investeren gezamenlijk in moderne ICT-voorzieningen

De vier NOFA-gemeenten Achtkarspelen, Dantumadeel, Dongeradeel en Kollumerland c.a. hebben als eerste Friese gemeenten deelgenomen aan een 'ANDEZ-aanbestedingscollectief' van gemeenten die gezamenlijk investeren in ICT-voorzieningen. De NOFA-gemeenten gaan de komende tijd onderzoeken of de samenwerking ook in een twee keer twee variant kan worden vormgegeven. Ze blijven onverminderd gezamenlijk optrekken omdat de schaalgrootte en de slagkracht van het NOFA-kwartet voordelen bieden. Dat is op vele terreinen, zoals op het gebied van het inkopen van gemeenschappelijke ICT-voorzieningen zeker het geval. Daarnaast levert de samenwerking in dit geval een aanzienlijke kostenbesparing op.

Het ANDEZ2-aanbestedingscollectief (ANDEZ staat voor de beginletters van de eerste participerende gemeenten Alpen a/d Rijn tot Zoetermeer) had tot doel om voor de tien dit jaar deelnemende gemeenten (Barendrecht, Barneveld, Maastricht, Utrecht, Openbaar Lichaam NOFA, Veghel en Venlo) een zogenaamde Midoffice-suite aan te schaffen. Een Midoffice-suite is een systeem waarmee het klantcontactcentrum (KCC) en verschillende andere afdelingen van de gemeente informatie delen. Door middel van een Midoffice-suite kunnen gemeenten de digitale dienstverlening aan burgers en bedrijven verbeteren en uitbreiden. Zo wordt de dienstverlening sneller en beter toegankelijk en kunnen de administratieve lasten voor burgers en bedrijven verminderen.

Op vrijdag 12 oktober worden de contracten ondertekend door een afvaardiging van de NOFA-gemeenten. Daarmee zijn de NOFA-gemeenten klaar voor hun taak als digitale overheidsinstellingen en is de basis gelegd voor een duurzame technische infrastructuur die in de toekomst zeker zijn vruchten zal gaan afwerpen bij de dienstverlening aan burgers, bedrijven en instellingen binnen de NOFA-gemeenten.

///////////////////////////////////