Socialistische Partij

Dichters Voor Vrede: Stop de oneindige oorlog!


09-10-2007 * Vrijdag 12 oktober om 20.00, spreken de Dichters Voor Vrede, bij het beeld voor de gevallenen van'40-'45 op het Stadhuisplein, zich uit tegen de oorlog zonder einde in Afghanistan. Een vurig en poëtisch protest, met fakkels, tegen de dreigende verlenging van de Nederlandse steun aan de missie in Afghanistan.

De Rotterdamse SP roept de Dichters Voor Vrede opnieuw bijeen om het woord als wapen te gebruiken tegen het geweld. Met onder anderen; Jana Beranová, Juan Heinsohn Huala, Jim Postma, Salah Hassan, Machteld Teekens, Mahjoub Benmoussa, Youetta de Jager, Menno Smit, Pero Senda, Joz Knoop, Marco Nijmeijer en stadsdichter Jeroen Naaktgeboren (Woorddansers).

SP-fractievoorzitter Theo Cornelissen bijt het spits af. Ook deelt de SP de krant met de titel Troepen terug uit Afghanistan uit aan winkelend publiek.

Dichters Voor Vrede zijn op 14 maart 2003 ontstaan naar aanleiding van de toen naderende oorlog in Irak. Op initiatief van de SP-fractie en de toenmalige Stadspartij werden Rotterdamse dichters opgeroepen hun woorden te gebruiken tegen de bommen van geweld. In een bliksemactie werd op 21 maart een manifestatie belegd bij de beelden van Zadkine en Erasmus. Het Rotterdams Dagblad heeft een maand lang deze poëzie tegen de oorlog gepubliceerd. Later is hiervan de succesvolle bundel 'Want met kin en lippen weg kan niet gekust' verschenen.

Kom Ook! Vrijdag 12 oktober 2007, 20:00
Dichters Voor Vrede: Stop de oorlog zonder einde!
De SP heeft de Dichters Voor Vrede weer opgeroepen een poëtische bijdrage te leveren voor de actie 'Troepen terug uit Uruzgan: Stop deze oorlog zonder einde!'

Met fakkels en gedichten wordt op vrijdag 12 oktober van 20.00 tot 21.00 geprotesteerd tegen de dreigende verlenging van de Nederlandse steun aan de missie in Afghanistan. Op het Stadhuisplein, bij het standbeeld voor de gevallenen van '40-'45. Kom ook!

De presentatie is in handen van de dichters Juan Heinsohn Huala en Jana Beranová. SP-fractievoorzitter Theo Cornelissen bijt het spits af. Ook deelt de SP de krant met de titel Troepen terug uit Afghanistan uit aan winkelend publiek.

Dichters Voor Vrede, traden vlak voor de oorlog tegen Irak in 2003 voor het eerst op, na een oproep van de Rotterdamse SP-fractie. Meer informatie: Edwin de Voigt, 010-417 33 59


----------