Nederlandse sporters succesvol tijdens SO World Summer Games

11/10/2007 13:03



Special Olympics Nederland



Shanghai, 11 oktober 2007 - 62 Nederlandse sporters met een verstandelijke handicap komen op 12 oktober aan op Schiphol. Zij nemen bij elkaar 22 gouden, 26 zilveren en 21 bronzen medailles mee terug vanuit Shanghai.

In alle 10 takken van sport waar zij in uitkwamen werd sportief gestreden en goed gepresteerd, wat in veel gevallen heeft geresulteerd in een medaille. Het thema van de spelen was 'I know I can', de Nederlanders bewezen dat zij het inderdaad konden. Zo hield Mary Jane Speller-Schiff tijdens haar finale tennis enkelspel de spreuk van Peter Faber in gedachte: "Ik kan het, ik wil het, ik doe het, NU". Ze won goud...

De Special Olympics World Summer games startten spectaculair op 2 oktober. Na 8 dagen sporten werden de spelen op 11 oktober met een grootse afsluitingsceremonie officieel beëindigd. Op 20 oktober worden zij uitgebreid gehuldigd op het hoofdkantoor van hoofdsponsor Fortis in Utrecht. Zij worden in het zonnetje gezet door o.a. ambassadeurs Toine van Peperstraten, Nelli Cooman en Peter Faber.

De Special Olympics World Summer Games zijn een internationaal sportief en maatschappelijk evenement geweest. Voor de sporters was het een 'life event': een verre reis naar China, sporten op wereldniveau, internationaal vrienden maken, interviews voor kranten, radio en televisie en natuurlijk veel enthousiasme, respect en waardering van familie, vrienden en (in grote getale aanwezig) publiek. Het zelfvertrouwen van velen is gegroeid, de impact van het sporten en de deelname aan de World Summer Games op hun leven is enorm. De slogan van Special Olympics: 'Changing lives, changing attitudes' is dan ook zeker van toepassing.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.teamnlshanghai2007.nl