Gemeente Den Haag

PERSBERICHT
Den Haag, 5 oktober 2007

Bregje van Balen danst allerlaatste voorstelling

Bregje van Balen neemt na achttien jaar topdans afscheid van haar carrière als danser bij Nederlands Dans Theater. Op 12 oktober kan het publiek haar voor het laatst zien schitteren in Bella Figura in het Lucent Danstheater Den Haag, haar 'tweede huis'.

Bregje twijfelde op zeventienjarige leeftijd nog of ze auditie zou doen bij Nederlands Dans Theater. "Ben ik wel een Kylián danser?", vroeg zij zich af. Maar ze waagde de sprong. Achttien seizoenen later kan Bregje terugkijken op een mooie en intense danscarrière. In Bella Figura blijkt nog maar weer eens dat zij zich de 'Kylián stijl' eigen heeft gemaakt.

Bregje is al vanaf haar vijfde levensjaar actief in de danswereld. En ook nu zal ze deze wereld niet verlaten: haar tweede carrière als kostuumontwerpster is eigenlijk al begonnen. Zo ontwerpt zij voor de wereldpremière van Alexander Ekman de kostuums voor de dansers van Nederlands Dans Theater I. Ook in de aankomende wereldpremière van Gustavo Ramirez Sansano zullen de dansers van Nederlands Dans Theater II in haar creaties te zien zijn .

Bregje van Balen (Haarlem, 1971) volgde haar opleiding aan de Nationale Balletacademie in Amsterdam. In 1990 is zij bij Nederlands Dans Theater II gaan dansen. In 1992 stapte zij over naar Nederlands Dans Theater I. Bregje heeft twee kinderen en is partner van Yvan Dubreuil, danser bij Nederlands Dans Theater I.