Nieuw: mediacoach in het basisonderwijs

vrijdag 12 oktober 2007

Een bibliothecaris is aan de slag gegaan als mediacoach op de Montessorischool in Capelle aan den IJssel.

Wethouder Aart-Jan Moerkerke opent het project Mediacoach. Foto gemeente Capelle aan den IJssel.

De partners in het Brede School Netwerk (BSN), de Montessorischool Capelle en de Bibliotheek aan den IJssel willen met het project Mediacoach bereiken dat de belangstelling onder schoolkinderen voor de bibliotheek en het lezen wordt vergroot. Ook media-educatie is een belangrijke pijler van het project.

Wethouder Aart-Jan Moerkerke heeft onlangs in de opnieuw ingerichte mediatheek het officiële startsein gegeven met het voorlezen van een prentenboek. De nieuwe mediacoach liet zien hoe met behulp van verschillende media het voorlezen van een prentenboek nog leuker kan.

De activiteiten van het project Mediacoach beperken zich niet alleen tot de schooluren. Tijdens de buitenschoolse opvang is er een programma dat bestaat uit de kinderleesclub en de Bieb-bende. Daarnaast is er het aanspreekpunt Skoolzone voor werkstukken en spreekbeurten.

Het project Mediacoach wordt mede gefinancierd door de Provincie Zuid-Holland en is een project van Biliotheek aan den IJssel en de Montessorischool in het kader van het Brede School Netwerk.