Gemeente Coevorden

Drenthe Wonen ++ van start in Coevorden

In de gemeente Coevorden is donderdag het project Drenthe Wonen ++ van start gaat. Wonen ++ is een project dat gericht is op energiebesparing in woningen die zijn gebouwd voor 1985. Deelnemers aan het project krijgen een voordelig energieadvies en een vrijblijvende offerte voor energiebesparende maatregelen in eigen huis. "Meedoen aan Wonen ++ past uitstekend in de doelstelling van de gemeente Coevorden om op lokaal niveau een bijdrage te leveren aan energiebesparing en toepassing van duurzame energie," aldus wethouder Geert Braam.

30 procent energie besparen

Wonen++ (Drenthe) wordt uitgevoerd door de provincie Drenthe en is ontwikkeld door Ecostream. Wonen++ laat particuliere huiseigenaren zien hoe ze op een eenvoudige manier hun woning energiezuiniger én comfortabeler kunnen maken. Gemiddeld besparen ze door de maatregelen van Wonen++ Drenthe maar liefst dertig procent op hun energierekening.

Alle eigenaren van woningen met een bouwjaar voor 1985 in de gemeente Coevorden hebben persoonlijk een uitnodiging ontvangen voor de informatiebijeenkomsten over Wonen ++ Drenthe die in de komende tijd worden gehouden. Dat betekent dat ongeveer de helft van alle woningbezitters mee kan doen aan Wonen ++ Drenthe en op een aantrekkelijke manier energie kan besparen. Tegen een sterk gereduceerd tarief kunnen woningbezitters een energiescan van hun huis laten maken. Dit resulteert in een persoonlijk en op maat gesneden besparingsadvies. De huiseigenaar maakt zelf de keus: alleen een zonneboiler, ook de vloerisolatie of het hele pakket aan maatregelen. Ecostream zorgt er vervolgens voor dat alle maatregelen waarvoor de huiseigenaar kiest, goed en gedegen worden uitgevoerd.

Gemakkelijk voor huiseigenaren

De kracht van Wonen++ Drenthe is de totaalaanpak. Wonen++ verlost huiseigenaren niet alleen van een geldverslindende boiler, maar ook van vochtige muren, tochtige ramen en koude vloeren. Wie wil krijgt een energieadvies op maat, plus de kans om de hele uitvoering uit handen te geven. Dankzij Wonen++ hoeft een huiseigenaar niet langer te zoeken naar leveranciers en installateurs voor elke maatregel of afzonderlijk systeem. Met Wonen++ is hij of zij in één keer klaar.

Woont u in een huis gebouwd voor 1985?

Ongeveer de helft van alle woningen in de gemeente Coevorden is gebouwd voor 1985. Hier valt dus nog een grote milieuwinst te behalen. Maar liefst 7150 huiseigenaren zijn door de gemeente Coevorden aangeschreven en uitgenodigd om mee te doen aan Wonen ++. Hiervoor zijn drie informatieavonden georganiseerd, waar iedereen zich vrijblijvend kan laten informeren over het project.

De bijeenkomsten zijn:
- Maandag 29 oktober om 19.30 uur in zaal Wielens in Noord-Sleen - Woensdag 31 oktober om 19.30 uur in zaal Welgelegen in Oosterhesselen
- Maandag 5 november om 19.30 uur De Nieuwe Veste in Coevorden.

Meer informatie over Wonen ++ is te vinden op de website www.drenthe.wonenplusplus.nl.