Persberichten stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht, 12-10-2007

Man aangehouden voor bedreiging

UTRECHT De politie heeft donderdagavond een man aangehouden omdat hij agenten bedreigde met een mes.

Rond 22.35 uur kreeg de politie een melding dat een vrouw bedreigd zou worden in een woning aan de Lamstraat. Ter plaatse werd de voordeur door een man opengedaan. De man weigerde om de agenten zijn woning binnen te laten. De 45-jarige vrouw om wie het ging kwam uit de woning en liep op de agenten af. Zij verklaarde door de man bedreigd te zijn. De verdachte bleef in zijn woning. Op een gegeven moment kwam de man naar buiten met een groot mes en bedreigde de agenten.

Omdat de situatie zeer bedreigend was en de man niet wilde luisteren, werd door een agent het vuurwapen getrokken en wederom de man gesommeerd het mes neer te leggen. Uiteindelijk lukte het de 45-jarige man uit Utrecht met pepperspray tot bedaren te brengen. Hij werd aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau. De politie doet onderzoek naar de bedreiging tegen de vrouw.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Steenweg heeft de politie een meisje aangehouden omdat zij een paar laarzen had gestolen.

Rond 14.50 uur zag personeel van de winkel dat een meisje zich verdacht gedroeg. Het meisje nam een paar laarzen mee zonder deze eerst af te rekenen. Het 14-jarige meisje uit Utrecht werd aangehouden en aan de politie overgedragen. Zij deed afstand van de laarzen en bekende de diefstal gepleegd te hebben.

Verdachte van schietincident aangehouden

UTRECHT Een 19-jarige Utrechter is in de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 oktober aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident op de hoek van de Zwanenvechtlaan en de Prinses Irenelaan.

De man werd aangehouden in Frankrijk. Naar aanleiding van het schietincident op zaterdag 6 oktober startte de politie een grootschalig onderzoek. Dit resulteerde in de aanhouding van afgelopen donderdag.

Het incident speelde zich af ter hoogte van winkelcentrum Rokade. Onderzoek wees uit dat meerdere schoten waren gelost. Niemand raakte gewond. Een 46-jarige Utrechter meldde zich later bij de politie met de mededeling dat de schoten voor hem waren bestemd. Dader en slachtoffer zouden bekenden zijn. Aanleiding was een conflict tussen twee groepen.

Het onderzoek naar het schietincident, de achtergronden en eventuele mededaders wordt voortgezet. De komende periode houdt de politie extra toezicht in de wijk.

Man aangehouden voor het plegen van een straatroof

UTRECHT Op de Montfoortlaan heeft de politie donderdagavond een man aangehouden voor het plegen van een beroving.

Door getuigen werd omstreeks 18.45 uur gezien dat twee mannen een laptop uit de auto van een 30-jarige vrouw uit Utrecht wegnamen. De vrouw had boodschappen gedaan aan de Oud-Wulvenlaan en plaatste haar laptop op de achterbank van haar auto. Net op het moment dat zij wilde instappen, kwamen twee mannen naar de auto toelopen en opende het achterportier. Nadat de laptop was weggenomen, rende het tweetal weg richting t Goylaan.

Door een getuige werd de achtervolging ingezet, echter hij raakte de verdachten ter hoogte van de Oude Geinlaan kwijt. De politie kreeg informatie van een getuige die aangaf waar één van de daders zou wonen. Op de Montfoortlaan werd in zijn woning een 18-jarige man uit Utrecht aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van de diefstal. Naar de tweede verdachte loopt nog een onderzoek.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT In een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie donderdagmiddag een meisje aangehouden voor het plegen van een diefstal.

Door personeel van de winkel werd omstreeks 17.55 uur gezien dat een meisje zich verdacht gedroeg. Het personeel zag dat het meisje diverse cosmetica artikelen in haar tas stopte en de winkel zonder af te rekenen wilde verlaten. Het 16-jarige meisje uit De Meern werd aangehouden en aan de politie overgedragen. Zij had voor ruim 750,- aan goederen gestolen.

Snelheidscontrole

UTRECHT Op de Leuvenlaan heeft de politie donderdagmiddag een snelheidscontrole uitgevoerd. Tussen 12.40 en 15.10 uur werden 736 voertuigen gecontroleerd. Voor 67 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven omdat zij harder reden dan de toegestane

50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/u.

Laatst gewijzigd 12-10-2007 10:04 | © Politie Utrecht