Persberichten Lekstroom, 10.05 uur

Utrecht, 12-10-2007

Stomdronken in het kwadraat

NIEUWEGEIN Aan het begin van donderdagavond 11 oktober werd een automobilist stomdronken achter het stuur aangehouden.

Rond 16.35 uur meldden getuigen dat op de Graaf Albertsingel een auto stond met daarin een man die over het stuur hing en kennelijk te veel aan Bacchus had geofferd. Agenten gingen ter plaatse, maar de auto en bestuurder bleken te zijn verdwenen. Wel spraken de agenten met de getuigen. Eerst dachten de getuigen dat de man mogelijk onwel was geworden, daarop probeerde één van hen de man wakker te maken. Daarbij zag zij dat naast de man een fles wodka op de stoel lag. Met heel veel moeite lukte het de man wakker te krijgen. Hij was echter niet voor rede vatbaar: hij startte de auto en reed hortend en stotend weg. Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar troffen de auto en bestuurder niet meer aan.

Rond 18.00 uur kreeg de politie een melding van een getuige dat al ongeveer een uur een auto met daarin een man op de Prinsessenweg geparkeerd stond. De politie trof inderdaad de auto met bestuurder aan. Hij hing slapend over het stuur en had een aangebroken fles wodka naast zich liggen. De motor draaide nog en de verlichting brandde. Het bleek dezelfde automobilist te zijn die eerder op de Graaf Albertsingel was weggereden. Met veel moeite kregen de agenten hem wakker. Op de vraag wat hij aan het doen was, antwoordde hij dat hij naar huis ging rijden. Daar moest hij in worden teleurgesteld: de man, 56 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Nieuwegeiner de astronomische waarde van 1430 ug/l, zeseneenhalf keer de maximale waarde van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Man overleden

NIEUWEGEIN Op donderdag 11 oktober overleed een man op straat. Daar er mogelijk een misdrijf in het spel was, werd uitgebreid onderzoek gedaan.

Rond 19.05 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Oosterstraat op straat lag. Hij zou vermoedelijk zijn overleden. De politie en GGD gingen ter plaatse. Er werd met een reanimatie gestart, maar dat mocht geen baat hebben. Het slachtoffer was een 65-jarige man uit Nieuwegein. Omdat onduidelijk was hoe de man om het leven was gekomen, werd een uitgebreid onderzoek ingesteld en werd de omgeving afgezet. Zowel tactisch als forensisch rechercheurs kwamen ter plaatse en er werd een buurtonderzoek gedaan.

Uit de schouw bleek dat de man aan een natuurlijke oorzaak was overleden. Daarop werd de afzetting opgeheven en het onderzoek stopgezet.

Geslotenverklaring

HOUTEN/BUNNIK De politie heeft op donderdag 11 oktober van 16.30 uur tot 18.00 uur op de Fortweg in Houten / Mereveldseweg in Bunnik gecontroleerd op de naleving van de geslotenverklaring. Eenentwintig automobilisten werden bekeurd.

Gewapende overval

NIEUWEGEIN Op donderdag 11 oktober probeerde een verdachte een vrouw onder bedreiging van een steekwapen van een geldbedrag te beroven.

Rond 19.05 uur bevond een 49-jarige vrouw uit Nieuwegein zich samen met een collega op de Bankstede. Zij wilde een geldbedrag afstorten bij een afstortkluis. Net nadat zij het geld in de kluis had gestort, kwam een jongen op hen af. Hij bedreigde hen met een steekwapen en eiste geld. Er ontstond een schermutseling tussen de verdachte en de twee vrouwen, waarbij allen ten val kwamen. Vervolgens ging de verdachte er te voet en zonder buit vandoor. De vrouwen belden 112.

Meerdere politie-eenheden gingen ter plaatse en aan de hand van het signalement werd in de omgeving naar de verdachte uitgekeken. Daarbij werd ook een politiehelikopter ingezet. Rond 19.15 uur zag een agent een man over de Koekoekslaan in de richting van de voetgangerstunnel lopen. Omdat de man, 23 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam, aan het signalement van de verdachte voldeed, werd hij aangehouden. Uit nader onderzoek bleek hij niets met de zaak te maken te hebben en hij werd in vrijheid gesteld.

De verdachte was een lichtgetinte jongen van 17-18 jaar, 1.75 1.80 meter, slank postuur en kort krullend zwart haar. Hij droeg een kakikleurige broek en een zwarte of donkerblauwe trui.

Aan getuigen die de gewapende overval hebben gezien of de verdachte hebben zien vluchten, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Fietsverlichting

NIEUWEGEIN De politie heeft op donderdag 11 oktober tussen 21.00 uur en 22.00 uur bij een fietsverlichtingscontrole op de hoek Utrechtseweg-Oud Wulfseweg zeven fietsers bekeurd.

Winkeldiefstal

NIEUWEGEIN Een 50-jarige man uit Nieuwegein werd op donderdag 11 oktober op winkeldiefstal betrapt en aangehouden.

Personeel van een winkel aan de Veldwade zag dat een klant goederen uit de stellingen pakte en meerdere malen die in zijn jas stopte. Bij de kassa rekende hij enkele spullen af, maar niet de spullen die hij in zijn jas had gestopt. Hij werd door het personeel aangehouden en even later aan de politie overgedragen.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en verhoord. Hij bekende de diefstal te hebben gepleegd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist lichtgewond

IJSSELSTEIN Een 33-jarige automobilist uit IJsselstein belandde op donderdag 11 oktober in een weiland en raakte lichtgewond.

Rond 07.55 uur reed de IJsselsteiner over de Achtersloot, komende uit de richting van IJsselstein. Vermoedelijk door een gladde rijbaan raakte de IJsselsteiner de macht over het stuur kwijt. Hij belandde in de berm, ramde daar een lantaarnpaal en een casemakastje en eindigde in een weiland. Daarbij raakte hij gewond aan zijn hand en klaagde over pijn in zijn borstkas. Hij vond de komst van een ambulance niet nodig en is door een familielid naar de eerste hulp van het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. De auto moest worden weggesleept.

Laatst gewijzigd 12-10-2007 10:03 | © Politie Utrecht