Saffier winnaar beste Calibris leerbedrijf 2007

12/10/2007 10:29



Calibris



SAFFIER WINNAAR BESTE CALIBRIS LEERBEDRIJF 2007

Tijdens het Calibris jaarcongres in Figi Hotel en Theater in Zeist heeft Calibris, kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport, Stichting Saffier uitgeroepen tot 'Beste Calibris Leerbedrijf 2007'. Van de ruim 34.000 leerbedrijven die geregistreerd staan bij Calibris, zijn er dit jaar uiteindelijk 21 voorgedragen om mee te dingen naar de prijs van beste Calibris leerbedrijf. Drie bedrijven waren genomineerd: Woonzorgcentrum Arcadia in Rotterdam, RP Holidays uit Kamperland en Verpleeg- en verzorgingshuis Stichting Saffier uit Den Haag. Saffier werd uitgeroepen tot winnaar.

"Saffier is een waardevol leerbedrijf en een voorbeeld voor de regio", zei Rob van den Bosch, directeur Calibris. Samen met Jan Boonstra, praktijkopleider bij UMCG en winnaar van de prijs van vorig jaar, reikte hij de prijs, een sculptuur, uit. Bovendien ontving Saffier een cheque van euro 2500,-, te besteden aan een onderwijsproject. De jury bestond uit vertegenwoordigers van werkgevers- en werknemersorganisaties en van Calibris.

Waardevol leerbedrijf
Volgens de jury is Saffier een waardevol leerbedrijf, dat meedenkt over en proactief inspeelt op de ontwikkelingen binnen onderwijs en arbeidsmarkt. Het leerbedrijf heeft een innovatieve kijk op opleiden. Voorbeelden zijn: het ontwikkelen van proeven van bekwaamheid en het opzetten van een leerafdeling waarin leerlingen Verpleging & Verzorging en Sociaal Pedagogisch Werk samen stage lopen. Saffier richt zich in haar opleidingsbeleid niet alleen op haar eigen organisatie, maar ook op de rest van de sector. Ze vertaalt haar opleidingsbeleid in de behoefte aan opleidingsplaatsen en garandeert zo de arbeidsmarktrelevantie van stageplaatsen. Ook investeerde Saffier in de toekomst en sloot met een vmbo-school een convenant af om jaarlijks vele vmbo-tl-leerlingen te plaatsen. Het leerbedrijf voert veelvuldig overleg met roc's over de inrichting van het competentiegerichte onderwijs binnen verpleging en verzorging. Een leerbedrijf waar je niet omheen kunt, aldus de jury. De prijs was voor Saffier een verrassing. "Mensen moeten begaan zijn met leerlingen. Wij hebben het geluk met geïnspireerde mensen te werken die hart voor de leerlingen hebben. Deze prijs is dan ook van hen allen!", sprak opleidingsfunctionaris John Nieboer.

Landelijke verkiezing Colo
Calibris zendt Saffier in voor de landelijke verkiezing Beste Leerbedrijf 2007. Deze prijs beslaat alle sectoren en wordt jaarlijks uitgereikt door Colo (vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven).

Calibris
Als kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport is Calibris (voorheen OVDB) verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van kwalificaties. In het verlengde van deze wettelijke taken ligt een expertise die veel meer omvat. Calibris verkent de markt. Brengt landelijk en regionaal betrokken partijen bijeen. Initieert maatschappelijk relevante projecten. Ontwikkelt innovatieve en effectieve oplossingen. Alles gericht op één doel: meer balans en dynamiek op de arbeidsmarkt. Zo levert Calibris een waardevolle bijdrage om beroepspraktijk en beroepsonderwijs soepel op elkaar aan te laten sluiten.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.calibris.nl


Noot voor de redactie:

NOOT VOOR DE REDACTIE,