Politie Haaglanden

Persberichten 12 oktober

Haaglanden, 12-10-2007

Jongen breekt been
Den Haag Een 7-jarig jongetje uit Den Haag heeft donderdagmiddag 11 oktober zijn been gebroken toen hij werd aangereden door een fietser. De jongen liep omstreeks 15.15 uur het fietspad aan de Escamplaan op. Daar fietste op dat moment een 42-jarige Hagenaar. De fietser kon het jongetje niet ontwijken en botste tegen hem aan. De fietser fietse vervolgens door. Een getuige die een en ander zag gebeuren, ging op zijn scooter achter de fietser aan. Op de Veenendaalkade werd de fietser ten slotte aangehouden. Het jongetje is naar het ziekenhuis overgebracht. De politie onderzoekt dit ongeval.

Vermist persoon leidt naar hennepkwekerij
Den Haag Doordat de werkgever van een organisatie in Den Haag melding maakte van een vermiste werknemer, kwam Politie Haaglanden donderdag 11 oktober een hennepkwekerij aan de Van Diemanstraat op het spoor. Toen de politie de woning van de 50-jarige werknemer openbrak, troffen zij daar niet de Hagenaar, maar een uit 223 planten bestaande hennepkwekerij aan. De Hagenaar zelf is vermoedelijk op vakantie. In de woning werd illegaal stroom afgetapt. Alle planten en de benodigde apparatuur zijn in beslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de bewoner van het pand. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Openstaande boetes
Den Haag De politie controleerde donderdagavond 11 oktober op het parkeerterrein aan de Machiel Vrijenhoeklaan een personenauto met daarin drie personen. Om de auto heen hing een drank- en wietlucht. In de auto zag een 20-jarige Hagenaar en bij controle bleek dat hij voor een bedrag van 1020 aan openstaande boetes open had staan. De man werd aangehouden. Nadat de boetes betaald waren, kon hij huiswaarts keren.

Snelheidsduivels op de bon
Den Haag - 96 van de 398 bestuurders die op 11 oktober tussen 18.30 en 22.00 uur op de Raamweg werden gecontroleerd op snelheid, kregen een bon. Zij reden harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/u.

Gewonden bij aanrijdingen
Den Haag Bij drie verschillende aanrijdingen op 11 oktober zijn drie gewonden gevallen. Om 13.45 uur reed een 16-jarige bromfietser uit Den Haag tegen een stilstaande bestelbus aan omdat hij tegelijkertijd bezig was zijn spiegel goed te zetten. De jongen is ter plekke aan zijn verwondingen behandeld.
Enkele uren later reed een 83-jarige Haagse automobilist op de kruising Lijnbaan/Loosduinseweg een 27-jarige fietser uit Den Haag aan omdat de bestuurder zich niet aan de rijrichting hield van het voorsorteervak. Het slachtoffer is met onbekend letsel vervoerd naar het Westeinde ziekenhuis.
Om 18.30 uur vergat een 16-jarige bromfietser uit Den Haag op de Pauwenlaan voorrang te verlenen aan een 37-jarige automobilist uit Voorburg. De bromfietser viel op de grond en liep hierbij een beenbreuk op.

Rijswijkse overlijdt na ongeval
Den Haag Een 54-jarige Rijswijkse werd donderdag 11 oktober om 16.25 uur op het busplatform aan de Rijnstraat aangereden door een bus. Ze stak tussen twee geparkeerde bussen door over toen een aankomende bus haar aanreed. Later die avond overleed zij in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De 37-jarige buschauffeur uit Zoetermeer is opgevangen door bedrijfshulpverlening.

Teveel op
Wassenaar Twee automobilisten bleken 12 oktober te rijden onder invloed. Een 25-jarige automobiliste uit Wassenaar reed om 02.30 uur op de Rijksstraatweg toen politieagenten haar controleerden. De Wassenaarse blies 280 ugl.
Een 25-jarige man uit Valkenburg reed op de Deylerweg om 03.55 uur toen agenten hem controleerden. De Valkenburger blies 300 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Beiden gingen met een proces-verbaal op zak naar huis.

Geweld binnenshuis
Wassenaar Politieagenten hielden 11 oktober een 55-jarige man aan die zijn vrouw en dochter mishandelde. De dochter deed angifte bij de politie. Politie Haaglanden werkt met partners samen om huiselijk geweld aan te pakken en het probleem inzichtelijk te maken. De partners zijn onder andere het Openbaar Ministerie en hulpverleningsinstanties zoals 'De Waag'. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk geweld
(www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Veel schade bij aanrijding
Pijnacker - Bij een aanrijding 11 oktober om 20.50 uur op de Nootdorpseweg raakte een personenauto zwaar beschadigd. Een 81-jarige automobilist uit Pijnacker zag niet dat de tractor die hem tegemoet kwam ook nog een ploeg achterop vervoerde. De gehele zijkant van de auto van de 81-jarige raakte beschadigd. Bij de aanrijding raakte niemand gewond.

Twee straatroven: politie zoekt getuigen
Delft Een groepje jongeren van vermoedelijk Antilliaanse afkomst pleegde donderdag 11 oktober rond 22.20 uur kort achter elkaar twee straatroven op het Hoogspanningspad. Twee mannen uit Delft (34 en 37 jaar) werden daar onder bedreiging beroofd. De politie is op zoek naar getuigen van deze twee straatroven. Heeft u iets gezien dat de politie kan helpen bij het achterhalen van de daders of heeft u informatie die daarbij kan helpen? Belt u dan met de recherche in Delft via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook via M.: 0800-7000.

Bromfietscontrole
Zoetermeer Politieagenten controleerden 11 oktober tussen 07.45 en 09.30 uur op de Osylaan uur 53 bromfietsers. In totaal werden er 27 bekeuringen geschreven voor onder andere te hard rijden, geen juiste remmen en stuurinrichting, lekkend brandstofsysteem en rijden zonder rijbewijs.

Spoor verraadt doorgereden automobilist
Zoetermeer Een 20-jarige automobilist uit Zoetermeer reed 12 oktober om 00.25 uur door nadat hij op de 1e Stationsstraat een aanrijding had veroorzaakt. De Zoetermeerder verloor daarbij de kentekenplaat van zijn auto. Door de aanrijding lekte het voertuig ook koelvloeistof zodat de politie het spoor naar zijn woning makkelijk konden volgen. De brokkenpilot bleek te hebben gedronken en blies 420 ugl. Omdat de Zoetermeerder een beginnend bestuurder is kon hij zijn rijbewijs direct inleveren. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).