Datum: 12 oktober 2007

Noordwijk Fietsers botsen Donderdag 11 oktober even na 14.30 uur botsten twee fietsers tegen elkaar op de Herenweg. Een 57 jarige racefietser uit Velsen hield niet zoveel mogelijk rechts waarna een aanrijding ontstond met een tegemoetkomende fietster, een 52 jarige Lissese. De racefietser werd met letsel aan een arm, een lichte hersenschudding en een pijnlijke heup overgebracht naar het LUMC.

Sassenheim Diefstal uit bedrijf In de avond van donderdag 11 of de nacht van vrijdag 12 oktober is ingebroken in een winkel aan de Hoofdstraat. Men heeft de glazen voordeur ingegooid om binnen te komen. Vrijdagochtend rond 03.30 uur ging het inbraakalarm van de zaak af. Er werd een hoeveelheid rookwaren weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Leiden Verkeersongeval Donderdag 11 oktober even voor 14.30 uur vond op de Oranjeboomstraat een verkeersongeval plaats. Een 64 jarige automobilist uit Leiden stond in file te wachten op de Oranjeboomstraat in de richting van het Levendaal. Op een gegeven moment trok de bestuurder op. Op dat moment reed een 57 jarige bromfietser uit Leiden bij groen licht de kruising op komende uit de richting van het Levendaal in de richting van de Korevaarstraat. Op de kruising raakte de bromfietser de rechterzijde van de auto. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het Diaconesse Ziekenhuis.

Leiden Aanhoudingen na diefstal uit winkel Een beveiligingsmedewerker van een warenhuis heeft donderdag 11 oktober rond 17.30 uur twee vrouw van 22 en 23 jaar uit Den Haag en een 32 jarige Rijswijkse aangehouden op verdenking van diefstal uit het warenhuis aan de Aalmarkt. De beveiligingsmedewerker zag dat één van de vrouwen portemonnees en mapjes in haar tas stopte. Hij volgde de praktijken van de vrouwen en zag dat ze korte tijd later met minder kleding van de winkel weer uit de paskamers kwamen. De vrouwen werden aangehouden en overgedragen aan de politie. Bij hen werd voor bijna 240 euro aan goederen uit het warenhuis aangetroffen. Ook werd bij hen gestolen kleding en sieraden van twee andere zaken uit Leiden gevonden.

Gouda Doorrijden na verkeersongeval Een automobilist is donderdag 11 oktober om 16.30 uur doorgereden na een aanrijding op de Kanaalstraat. Een 14 jarige jongen uit Gouda fietste over deze weg toen een auto hem van achteren aanreed. De Gouwenaar kwam ten val en liep schaafwonden en letsel in het gezicht op. De auto, een zwarte Opel Astra, is na de aanrijding doorgereden.

Krimpenerwaard Fietsenkijkdag De politie in de Krimpenerwaard houdt op zaterdag 3 november een fietsenkijkdag voor bewoners in haar gebied. Tussen 09.30 en 12.00 uur kunnen bewoners kijken of hun voorgoed verloren gewaande fiets niet toch op het politiebureau in Schoonhoven staat. Alle aangetroffen fietsen en bromfietsen vanuit alle dorpskernen van de Krimpenerwaard staan gestald op het bureau aan de G.J. van Heuven Goedhartweg 2 in Schoonhoven.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305 ---- --