Persberichten Eemland zuid, 10.40 uur

Utrecht, 12-10-2007

Verdachten autokraak aangehouden

AMERSFOORT Dankzij alerte getuigen kon de politie in samenwerking met de parkeerpolitie op donderdagmiddag twee 16-jarige Amersfoorters aanhouden op verdenking van inbraak in een auto. Omstreeks 15.00 uur ontving de politie de melding dat op een parkeerplaats bij de Hogeweg een inbraak was gepleegd in een auto. Op grond van de signalementen zag surveillerende parkeerpolitie op een pleintje nabij de Cartierstraat de jongens staan die voldeden aan het signalement. Gealarmeerde agenten zorgen vervolgens voor de assistentie en hielden de vluchtende verdachten aan op de Cartierstraat en de Cabralstraat. Beide jongens zijn in verzekering gesteld en zitten nog vast voor nader verhoor en onderzoek. De eigenaar van de auto werd op de hoogte gebracht van de inbraak in zijn auto. Hij deed aangifte van diefstal van een navigatiesysteem die in de auto nog in de houder zat. Deze is niet meer bij de aangehouden jongens aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Haal zelf je auto leeg!

Sinds eind september heeft de gemeente Amersfoort in samenspraak met de politie een preventieactie gestart om de autoinbraken in de gemeente te bestrijden. Hierbij worden bewoners en bezoekers van de stad opgeroepen om de auto zonder waardevolle goederen achter te laten. Via posters, spandoeken en met uitgedeelde autospiegelhangers met de tekst Haal zelf je auto leeg, wordt de autogebruiker opgeroepen om de auto zo veilig mogelijk achter te laten en zo gezamenlijk de autoinbraken te bestrijden.

Onder invloed

WOUDENBERG Op de Geerensteinselaan heeft de politie vrijdagmorgen 12 oktober een 52-jarige automobilist uit Amersfoort aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd omstreeks 02.35 uur gecontroleerd en had te veel gedronken. Hij werd aangehouden en moest ademanalyse op het politiebureau ondergaan. Daaruit bleek dat hij 550 ug/l in zijn lichaam had. De Amersfoorter kreeg een rijverbod van zes uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Fietsster gewond bij aanrijding

AMERSFOORT Donderdagavond 11 oktober is een 44-jarige fietsster uit Amersfoort gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto.

Omstreeks 23.10 uur kreeg de politie de melding dat op de kruising Utrechtseweg Bergstraat Vlasakkerweg een aanrijding had plaatsgevonden. Ter plaatste bleek dat de fietsster over het fietspad van de Utrechtseweg richting het centrum had gereden en werd aangereden door een 21-jarige automobilist uit Leusden, die over de Bergstraat richting de Vlasakkerweg had gereden. Volgens getuigen was de automobilist door rood gereden. De vrouw belandde via de motorkap op het wegdek en liep onbekend letsel op. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Fietsverlichtingscontrole

AMERSFOORT Op de Kamp heeft de politie donderdagavond 11 oktober van 21.45 tot 22.45 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden. Vijfentwintig fietsers kregen een bekeuring omdat ze niet goed zichtbaar in het donker reden.

Alcohol in het spel bij ongeval

AMERSFOORT Op het Eemplein heeft donderdag 11 oktober om 21.20 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een automobilist en een snorfietsster.

Een 49-jarige automobilist uit Hengelo reed uit de richting van de Piet Mondriaanlaan richting de Stadsring. Een 19-jarige vrouw uit Amersfoort reed met haar snorfiets op het fietspad op het Eemplein richting de Piet Mondriaanlaan. Op de kruising kreeg de vrouw geen voorrang van de automobilist, waardoor een aanrijding ontstond. De vrouw is met aangezichtsletsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De automobilist bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij is aangehouden. De ademanalyse toonde aan dat hij 640 ug/l in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Niet zo sportief

AMERSFOORT Een 41-jarige automobilist uit Amersfoort is donderdagavond 11 oktober aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de man wegrijden bij een sportpark en hielden hem staande op de Laan naar Emiclaer. Hij rook naar alcohol en moest blazen. Omdat hij te veel had gedronken werd hij aangehouden en moest de man ademanalyse ondergaan op het politiebureau. De uitslag bedroeg 535 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Bromfietser onderuit

AMERSFOORT Een 17-jarige jongen uit Amersfoort is donderdagmiddag 11 oktober gewond geraakt nadat hij met zijn bromfiets onderuit was gegaan. Omstreeks 12.35 uur wilde de jongen volgens getuigen het fietspad aan de Disketteweg oprijden en ging hij door onbekende oorzaak onderuit. De jongen had het stuur van zijn brommer in zijn buik gekregen en verloor korte tijd het bewustzijn. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Gestolen fietsen aangetroffen

AMERSFOORT Bij een fietscontrole in Amersfoort, zijn donderdagmiddag en - avond vier fietsen ingenomen die van diefstal afkomstig bleken te zijn. Vier personen zijn aangehouden voor heling.

Op de Varkensmarkt werd om 16.15 uur een 14-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Om 19.05 uur was het raak op de Lieve Vrouwestraat; een 21-jarige Amersfoorter werd aangehouden voor heling omdat zijn fiets van diefstal afkomstig was. Op de Van Randwijcklaan liep om 19.30 uur een 15-jarige jongen uit Amersfoort tegen de lamp. Hij wist niet dat zijn fiets gestolen was en volgens zijn moeder was de stalen ros op internet aangekocht. Een eveneens 14-jarige jongen uit Amersfoort reed op een fiets die in 2004 in Den Haag was gestolen.

Ongeval

LEUSDEN - Een 56-jarige vrouw uit Veenendaal is donderdag 11 oktober gewond geraakt bij een ongeval met haar fiets. Ze reed omstreeks 16.00 uur met haar man over het Jaagpad in de richting van de Leusdenbroekerweg. Op enig moment raakten de sturen van beide fietsen elkaar. De vrouw kwam ten val en viel met haar hoofd op het asfalt. Twee meisjes op weg naar school, hielpen het echtpaar tot de komst van de politie. De vrouw is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Laatst gewijzigd 12-10-2007 10:37 | © Politie Utrecht