Gemeente Rotterdam

Op 11 oktober hield de gemeenteraad haar algemene beschouwingen bij de begroting 2008. U kunt hier een verslag lezen. Heeft u de vergadering gemist? Bekijk dan de beelden in het videoarchief.

Algemene beschouwingen over de Begroting 2008

Fracties hebben in de raadsvergadering van 11 oktober een eerste politieke reactie gegeven op de begroting voor 2008. Dat gebeurde tijdens de algemene beschouwingen. De basis voor de begroting 2008 is het collegeprogramma De stad van aanpakken voor een Rotterdams resultaat. Het totale begrotingsbedrag is 4 miljard.

Het college stelt de raad voor 430 miljoen te investeren.

Vder meer op de investering in inburgering. Ook de SP vond de begroting onvoldoende; dit is het college van de luchtshow en de opgeblazen luchtballonnen.

De PvdA droeg haar bijdrage aan de algemene beschouwingen op aan de bewoners van het Amelandseplein op Rotterdam-Zuid. Lof had de fractie voor de aanpak van het Pact op Zuid. Extra aandacht werd gevraagd voor de positie van kinderen en jongeren in de stad.

Het CDA toonde zich tevreden met de inspanningen van het college. Verbondenheid is het credo van dit college. De fractie riep op tot een positieve benadering van maatschappelijke vraagstukken.

De ChristenUnie-SGP pleitte voor een autovrij stadsplein. Over het burgemeestersreferendum was de fractie uiterst kritisch; burgers moeten wel wat te kiezen hebben.

De VVD hield een pleidooi voor minder armoede en een betere overheid, er kan wel een tandje meer bij. De fractievoorzitter wees o.a. op het woonbeleid en de investering in een aantrekkelijke en groene stad.

D66 stoort zich aan de betutteling door de overheid. Er moet geen sprake zijn van opgeleide normen. De overheid moet bewoners serieus nemen..

De burger bestaat niet net zoals de Nederlander niet bestaat maar breng ze wel in contact met elkaar, stelde GroenLinks. Meedoen is wat de fractie betreft ook mee laten doen.

De volledige bijdragen van de fracties zijn hier terug te lezen.
* Leefbaar Rotterdam

* PvdA

* SP

* CDA

* ChristenUnie-SGP

* VVD

* D66

* GroenLinks

Vragenuur voor burgers en raad live op internet

Burgers, organisaties en andere belanghebbenden kunnen een reactie op de begroting geven op maandag 29 oktober van 16.30 uur 19.00 uur tijdens het gezamenlijke vragenuur van de commissies. Klik hier voor meer informatie of om u aan te melden

De raadsbehandeling is op 6 en 8 november en wordt live uitgezonden op internet.