Politie Drenthe

Vrijdag

Assen, 12-10-2007

Politie zoekt veroorzakers aanrijding

VEENHUIZEN Donderdagmiddag heeft aan de Hoofdweg een aanrijding plaatsgevonden waarbij een bestuurder van een witte personenauto geen voorrang verleende aan een 21-jarige automobilist uit Groningen. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de man uit Groningen gewond raakte. Hij is overgebracht naar het UMC in Groningen. De veroorzaker van het ongeluk stopte even, maar ging er na wat verwensingen samen met de bijrijder vandoor. Ze lieten het slachtoffer achter. De politie is op zoek naar deze personen. Eventuele getuigen kunnen bellen met 0900 88 44. (07-184645)

Politie bekeurt automobilisten zonder geldig rijbewijs

RUINEN Donderdagochtend is aan de Statenweg in Emmen een 69-jarige man uit Emmen bekeurd voor het rijden zonder geldig rijbewijs. De man werd tijdens een controle staande gehouden. Hij reed met een ongeldig verklaard rijbewijs. (07-184465)

EMMEN In de nacht van donderdag op vrijdag is aan de Hondsrugweg een 24-jarige man uit Emmen beboet voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Hij had een rijontzegging. (07-184714)

Spoor leidt naar eigenaar

ASSEN Donderdagochtend zag de politie een snorfiets zonder kenteken voorbij komen, waarop de achtervolging werd ingezet. De bestuurder vertoonde gevaarlijk rijgedrag en kwam ten val, maar wist te ontkomen. Bandensporen in het gras leidden naar de bestuurder. De man kan een proces-verbaal verwachten. (07-184486)

Politie controleert verkeer

HOOGEVEEN Donderdagavond heeft de politie op diverse locaties een verkeerscontrole gehouden. Hierbij werden bestuurders bekeurt voor het rijden met mistlicht (2x), met een lekke uitlaat, met verlopen APK (2x), zonder gordel, met mobiel in de hand en het rijden met de auto over een voetpad. Daarnaast werd een bestuurder beboet voor het niet tonen van het rijbewijs; een fietser voor het rijden zonder licht en een bromfietser omdat hij 42 km/uur te hard reed. (07-184683)

BEILEN In de nacht van donderdag op vrijdag zijn tijdens een verkeerscontrole aan de A28 en de Domoweg 14 blaastesten afgenomen. Alle bestuurders bliezen een P, wat betekent dat zij niet (teveel) hadden gedronken. Tijdens dezelfde controle werd een automobilist beboet voor het rijden met een vervallen APK en een ander voor het rijden zonder verzekering. (07-184720)

EMMEN Op de Houtweg en de Hondsrugweg hield de politie donderdag een verkeerscontrole. Er werd bekeurd voor 2 x overschrijden maximum snelheid, 1 x defecte autoverlichting, 2 x niet voeren van fietsverlichting en 1 x niet dragen van de autogordel. Er werden tevens 50 blaastesten uitgevoerd. De bestuurders bleken niet onder invloed te verkeren. (07-184679)

Politie zoekt fietsendief

EMMEN In de nacht van woensdag op donderdag zijn in de wijk Bargeres vier fietsen gestolen vanuit schuurtjes. Twee van de schuren stonden op slot, maar de andere twee niet. Heeft u iets gezien wat met de diefstal van de fietsen te maken kan hebben? Meld het bij de politie via 0900 88 44. (07-184462)

Politie onderzoekt inbraak

BEILEN In de nacht van woensdag op donderdag is in een café aan de Markt ingebroken. Een onbekend geldbedrag werd meegenomen. De politie onderzoekt de zaak. (07-184433)

Politie houdt winkeldief aan

ASSEN - Donderdag is in een supermarkt aan de Triade een 63-jarige man uit Assen door winkelpersoneel aangehouden op verdenking van diefstal. De man had een pak kippenbouten en een pot haring onder zijn jas gestopt en wilde dit zonder te betalen meenemen. De politie heeft de man van het winkelpersoneel overgenomen en meegenomen naar het bureau voor verhoor. De man bekende de diefstal en kreeg een dagvaarding mee. (07-184590)

Politie houdt vernielers aan

ASSEN Donderdagavond heeft de politie drie mannen aan de Brink aangehouden op verdenking van vernielingen. De politie kon naar aanleiding van een melding een 19- jarige man uit Windemeer, een 23-jarige man uit Lutjegast en een 20-jarige man uit Winsum aanhouden. Ze hadden onder andere een ruit ingegooid. Ze verkeerden onder invloed van alcohol en zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor. (07-1844700)

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld

RODEN Donderdagochtend heeft de politie een 35-jarige man uit Roden aangehouden op verdenking van mishandeling. Zijn 20-jarige huisgenote deed aangifte van mishandeling. Ze verklaarde angere tijd door de man te worden mishandeld. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Het protocol huiselijk geweld is in werking getreden. (07-184542)

Politie assisteert bij ongeval

HOOGEVEEN Vrijdagochtend heeft op de kruising van de Klaas de Raadstraat met Het Haagje een 46-jarige automobilist uit Hoogeveen een 79-jarige fietser uit Hoogeveen aangereden. De automobilist had de fietsende man, aan wie hij voorrang had moeten verlenen, niet gezien. Door de aanrijding kwam de fietser ten val. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen.

Politie bekeurt dronken man

EMMEN Donderdagavond werd een 36-jarige inwoner van Veendam door de politie voor openbare dronkenschap bekeurd. De man zat ladderzat op de stoep van de Nijkampenweg, kon niet meer op zijn benen staan en kon geen fatsoenlijk woord meer uitbrengen. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. (07-184655)

Lutske van Balken verzorgt vandaag de voorlichting voor politie Drenthe. Voor informatie over deze berichten of om met haar in contact te komen kunt u bellen met 0592 - 451280.