Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Kees Vriesman nieuwe voorzitter Milieufederatie

Zaandam, 12 oktober 2007 - Kees Vriesman is gisteren benoemd tot voorzitter van het bestuur van de Milieufederatie Noord-Holland. Hij onderstreepte tijdens de Algemene Ledenvergadering, waar zijn benoeming aan de orde was, het belang van de Milieufederatie als kritische kracht in politieke besluitvormingsprocessen om een goede balans te waarborgen tussen een mooi landelijk Noord-Holland en verder oprukkende verstedelijking.

Kees Vriesman volgt Frieda van Diepen op die acht jaar voorzitter was. De Milieufederatie Noord-Holland is zeer ingenomen met het feit dat ook de nieuwe voorzitter een stevige staat van dienst heeft in het werkterrein waarin zij opereert. Kees Vriesman was tot voorkort algemeen directeur van Staatsbosbeheer en daarvoor directeur-generaal Ruimtelijke Ordening bij het ministerie van VROM. Op dit moment is hij directeur van het programma "Stad-Land in de Randstad".

Vriesman benadrukt het belang van slim samenwerken om natuur, milieu en landschap van hoge kwaliteit te behouden in Noord-Holland. De milieufederatie, met haar 150 lidorganisaties, is volgens hem bij uitstek de organisatie die invulling geeft aan die samenwerking.

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht