Gemeente De Bilt


Asbest aangetroffen in Michaël school De Bilt

Tijdens bouwwerkzaamheden is woensdag 10 oktober asbest aangetroffen in de Michaël school in De Bilt. De gemeente De Bilt heeft uit voorzorg de sloop stopgezet. Het gebouw mag tot nader order niet worden gebruikt. De leerlingen van de school zijn in eerste instantie opgevangen in de nabij gelegen kerk.

Ouders zijn inmiddels door de schoolleiding geïnformeerd. De gemeente informeert de omwonenden. Een gespecialiseerd onderzoeksbureau heeft vanmorgen metingen gedaan om te kijken of er sprake is van een zogeheten besmet gebied. De onderzoeksresultaten worden morgen verwacht. Naar aanleiding daarvan wordt zo nodig verdere actie ondernomen.

De opvang van de leerlingen is voor vanmiddag en morgen geregeld met de Regenboogschool. Daar zaten al 5 klassen van de Michaël school, in verband met de werkzaamheden. Momenteel wordt gezocht naar een andere leslocatie vanaf maandag. Het is nog onduidelijk hoelang het schoolgebouw gesloten blijft. De leerlingen en hun ouders zullen daarover tijdig worden geïnformeerd door de school. GGD: vooralsnog geen reden tot ongerustheid

De kinderen waren niet aanwezig in de ruimte waar werd gesloopt. Dokter G.W Krever van de afdeling Medische Milieukunde van de GGD Midden Nederland stelt dat zolang de kinderen niet gedurende lange tijd zijn blootgesteld aan hoge concentraties asbest, het risico voor de gezondheid relatief laag is. "Er is altijd wel sprake van enige asbestdeeltjes in de lucht zoals wij die elke dag inademen". Er is vooralsnog geen reden tot ongerustheid. Mensen die toch vragen hebben over de gezondheidrisico's, kunnen daarvoor terecht bij de afdeling Medische Milieukunde van de GGD Midden Nederland, telefoon: (030) 6086086, of per e-mail: mmk@ggdmn.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de communicatieadviseur, Linda van den Noort, telefoon (030) 228 95 01 en Wendy Verdenius, (030) 228 94 30.