Gemeente Assen


Actueel

Zes aanmeldingen voor ontwerp en bouw Cultureel Kwartier

11 oktober 2007

Zes architect-aannemercombinaties hebben zich aangemeld om in aanmerking te komen voor het ontwerpen en bouwen van het Cultureel Kwartier. Gezien de aantrekkende markt en de grote bouwactiviteiten op dit moment zijn gemeente en SWA als opdrachtgevers zeer tevreden met dit aantal.

Wethouder Chris de Wal: "We schatten in dat er in Nederland niet veel meer dan tien combinaties van architecten en aannemers te vormen zijn die een project als dit kunnen uitvoeren. De aanmelding van zes gegadigden komt overeen met onze verwachting en dat vind ik een mooie score."

De volgende stap is dat de selectiecommissie drie combinaties selecteert. De selectiecommissie bestaat uit gemeente en SWA. Voorbeelden van criteria waaraan de selectiecommissie toetst zijn ervaring, omvang en capaciteit van de bedrijven die zich hebben aangemeld. Daarnaast kijkt de commissie in het bijzonder naar de ervaring van de bedrijven met vergelijkbare projecten. Voor de architecten wordt gekeken in hoeverre hun kwalificaties aansluiten bij de wensen betreffende ervaring die zijn geformuleerd voor het Cultureel Kwartier.

De drie geselecteerde combinaties worden vervolgens uitgenodigd om een ontwerp te maken voor het Cultureel Kwartier. Voor die tijd moet de gemeenteraad een besluit nemen over onder andere het programma van eisen voor het gebouw, de prijs waarvoor het ontworpen en gebouwd moet worden en de criteria voor de uiteindelijke selectie van het winnende ontwerp. Deze zaken worden op dit moment in nauw overleg met de betrokken partijen voorbereid