Gemeente Assen


Actueel

Vrijwilligers aan tafel bij wethouder Langius

10 oktober 2007

Vanaf begin september is het NCRV - radioprogramma Plein 5 op zoek naar 'De Vrijwilliger van Nederland'. Per provincie zijn een aantal vrijwilligers genomineerd, een van hen gaat naar de landelijke finale op 7 december. Wie wint mag zich 'Vrijwilliger van Nederland' noemen. In Drenthe waren vier vrijwilligers genomineerd; Carlijn van Rees, Wafa Mohammed, Boukje de Ruiter en Maarten Kabbedijk. Zij komen alle vier uit Assen. Carlijn van Rees mag Drenthe vertegenwoordigen in de finale. Wethouder Langius verwelkomt de vrijwilligers donderdagmiddag 11 oktober om 16.00 uur in het stadhuis.

De vrijwilligers zetten zich, ieder op een andere manier, in voor de samenleving. Carlijn van Rees kwam al als 17 - jarige bij de beverleiding van haar scoutinggroep. Naast haar werk als scoutleidster bij St. George helpt ze met het maken van het groepsblad, zit ze in het bestuur en helpt ze waar mogelijk.

Maarten Kabbedijk is vrijwilliger bij de Asser Boys. Hij doet alles wat je als vrijwilliger bij een vereniging kunt doen en wordt dan ook een 'manusje van alles' genoemd.

Wafa Mohammed is vrijwilliger bij de speel-o-theek. Iedere donderdagavond staat ze samen met haar dochter bij de uitleen van de speel-o-theek. Volgens de Assenaren die haar genomineerd hebben, is Wafa een voorbeeld voor allochtone vrouwen. Ondanks dat Wafa een goede opleiding heeft gehad in haar land, kan ze omwille van de taal hier geen werk vinden. Door het doen van vrijwilligerswerk probeert ze haar Nederlands te verbeteren.

Boukje de Ruiter zet zich al meer dan 20 jaar in voor de Dierenbescherming. Ze houdt zich o.a. bezig met het werven van nieuwe vrijwilligers, het zoeken naar oplossingen voor het zwerfkattenprobleem en het opzetten van een gastgezinnenproject voor katten.
Gemeente Assen heeft veel waardering voor haar inwoners die zich belangeloos inzetten voor de samenleving. Zij heeft daarom de vier vrijwilligers uitgenodigd.