Gemeente Tilburg

12-10-2007
Reeshof krijgt Loket Z in de Heijhoef
In 2008 kleine wijziging openingstijden Loket Z

Op 5 februari 2008 opent de gemeente Tilburg een nieuw Loket Z in de Reeshof. Het loket zal elke week op dinsdagmiddag en donderdagmiddag geopend zijn. Het komt in de Heijhoef. Dat is een geschikte plek omdat in de omgeving veel ouderen wonen en het winkelcentrum door alle inwoners van de Reeshof vaak wordt bezocht. Bovendien zijn daar ook het wijkcentrum, de stadswinkel en de bibliotheek gevestigd.

Wethouder Gon Mevis (dienstverlening): "De Reeshof is een grote wijk en ligt ver van de andere loketten. Daarom vinden we het belangrijk dat er een eigen Loket Z komt. Omdat er relatief weinig ouderen, allochtonen en mensen met een laag inkomen wonen, beginnen we met een beperkt aantal dagdelen. We houden goed in de gaten hoe het loopt, en kunnen de openingstijden verruimen als dat nodig blijkt."

Wijziging openingstijden
Op basis van de ervaringen van de afgelopen periode, worden de openingstijden van verschillende loketten in 2008 iets aangepast. Loket Z West (in wijkcentrum 't Sant) zal in 2008 niet meer open zijn op maandagochtend en vrijdagmiddag. Dan komen er namelijk weinig klanten. Loket Z Zuid (in wijkcentrum Spijkerbeemden) en Loket Z Udenhout (in woonzorgcentrum de Eikelaar) zullen vanaf volgend jaar op maandagmiddag open zijn, in plaats van op maandagochtend.

Algemene informatie
Alle Tilburgers kunnen bij de loketten Z terecht met vragen over wonen, zorg, welzijn en inkomensondersteuning. De zeven huidige vestigingen zijn te vinden in wijkcentrum 't Sant in Tilburg West, wijkcentrum de Poorten in Oud-Noord, wijkcentrum 't Middelpunt in Oud-Zuid, wijkcentrum Spijkerbeemden in Zuid, de stadswinkel Noord aan de Brucknerlaan 20a, Slimstraat 40 in Udenhout en Abdijlaan 21 in Berkel-Enschot. Men kan van tevoren een afspraak maken of gewoon binnenlopen tijdens de openingstijden, die per vestiging verschillend zijn. Mensen die moeilijk naar Loket Z kunnen komen, kunnen een huisbezoek aanvragen via het genoemde telefoonnummer. De antwoorden op de meest gestelde vragen en de openingstijden staan ook op de website www.loketz.nl.